četrtek, 7. januar 2016

Nov milijonar in novosti

Pozdravljeni v letu 2016! Čeprav ste se to slišali že večkrat in je že klišejsko, vendar vam z malce zamude tudi jaz z mojo družino želim vse lepo v letu 2016!!! 

Fireworks on silvester 2016 Fužine Ljubljana 1 shot

Zadnje mesece lanskega leta sem bil precej manj aktiven na blogu. Največjo krivdo lahko pripišem pomanjkanju časa zaradi službenih obveznosti, vsled česar mi je na koncu tudi primanjkovalo inspiracije za pisanje objav. Verjetno nisem bil edini, ki se mu je to dogajalo v zadnjem času. Na srečo pa so se v tem času vseeno nabirale fotografije domačega ustvarjanja, ki bodo prišle prav v naslednjih mesecih.

Vmes se postal tudi milijonar! Jihaaaa!!! Pravi milijonar! Vendar, da ne bo pomote, nisem zadel na lotu, niti nisem podedoval goro denarja, prav tako nisem nasedel nigerijskim elektronskim sporočilom, da sem ravno jaz izbran, da mi nek finančnih iz čunga-lunga države želi nakazati nekaj milijonov, ki so se slučajno znašli na njegovem računu. Srčno upam, da tudi vi ne nasedete takšnim elektronskim sporočilom. 

Milijonar sem postal s tem, ko je blog Easy-recepti oziroma Moj svet kuhanja in priprave sladic meseca novembra 2015 prešel čez mejo 1.000.000 klikov obiska. Res je, da sem za to potreboval kar štiri leta, vendar sem na ta dosežek vseeno ponosen.  To mi vsekakor ne bi uspelo z obiskom Vas, ki me redno spremljate in tisti, ki slučajno zaidete na ta blog. Hvala!!!

Zaradi manjše aktivnosti v zadnjih mesecih, je tudi obisk malce upadel, tako da sem trenutno pri številki 1.041.430, ki pa se vseeno iz ure v uro veča in veselo hiti proti naslednjemu milijonu. 

one milion pageviews on blog

V službi so se zadeve malce umirile, zato sem prepričan, da bom našel malce več časa za objave, kjer vam bom lahko predstavil nove recepte za jedi in sladice, predstavil tudi nove vodiče za izdelavo figuric iz sladkorne mase ter predstavil kakšne novitete s katerimi se ukvarjam zadnje čase. 

Ena izmed novitet je sigurno Youtube kanal Easy-recepti blog, katerega sem imel namen ustvariti že nekaj časa nazaj. Sedaj sem se končno opogumil in luč sveta je ugledal youtube kanal Easy-recepti blog. Na njemu bom objavljal razne filmčke, ki so nastali, so v nastajanju in bodo v prihodnje nastali, vendar pa ne bodo vsi v povezavi s kulinaričnim ustvarjanjem. Oziroma jih bo večina bolj s poudarkom na fotografiji in posnetkih narave in lepot Slovenije iz pogleda, ki ga doživi malokdo in sicer iz zraka ter v zelo priljubljenem  načinu timelapse (združeno večje število fotografij v video datoteko). Trenutno sta na kanalu dva posnetka iz silvestrovega 2016, s časom pa bom dodajal še druge video posnetke, ki bodo bolj dodelani. Kanal si lahko v vašem brskalniku shranite med priljubljene, drugače pa bo kanal dosegljiv preko bloga, kjer je potreben samo klik na ikono znaka Youtube v desnem stolpcu zraven ikone Instagram. 

Prav tako ste še vedno vabljeni, da me spremljate tudi na Instagramu Easy-recepti, kjer objavljam fotke, ki se včasih ne najdejo na blogu, oziroma ste bolj na tekočem, kaj ustvarjam v tistem trenutku. 

Fužinska kanonada III 

Ko sem bil mlad sem bil tako kot večina mladih fantov navdušen nad ognjemeti in pokanjem, kar se je s časom spremenilo in kasneje ko sem postal lastnik psičke, pa tega sploh ni več. Ko sva z mojo začela živeti v Fužinah, se je zdelo, kot da sva se decembra preselila na vojno območje. Prva leta je bilo noro, iz leta v leto se zadeva malce umirja in sedaj je že veliko bolj znosno. Še vedno pa rad pogledam ognjemet, še rajši pa ga posnamem oziroma fotografiram. 

Letos je nastalo nekaj zares dobrih fotografij, saj ni bilo megle in so fotografije zares čiste. Tukaj samo ena za pokušino.

Fireworks on silvester 2016 Fužine Ljubljana 2 shot

Vas zanima kako izgleda fotografija v kateri so združeni vse rakete in ognjemeti ob prehodu novega leta v 10 minutah. Kot vidite na fotografiji letos ni bilo tako hudo, saj je bilo le nekaj ognjemetnih baterij in posameznih raket, je pa fotka vseeno zanimiva.

Fireworks on silvester 2016 Fužine Ljubljana skupna

Timelapse je v zadnjem času zelo priljubljen način fotografije, saj je timelapse način možno omogočiti oziroma je že kot funkcija  vgrajen v novejše pametne telefone, akcijske kamere (GoPro) ali pa si nabavite elektronsko sprožilo za DSLR fotoaparat, ki potem namesto vas zajema fotografije. Gre se namreč za to, da postavimo aparat/napravo na stojalo oziroma mesto, kjer se ne premika in je obrnjena v isto točko (naprednji način je tudi z raznimi DSLR sliderji, kjer fotoaparat drsi in se s tem premika), vsake toliko časa naredi fotografijo in to nenehno ponavlja kolikor časa mu določimo. Ker je fotoaparat statičen in se ne premika je kader vedno isti, na njemu pa se spreminjajo nekateri premikajoči se deli (oblaki, voda, veter, ognjemet). 

Potem, ko vse te fotografije v programu združiš, dobiš temelapse video posnetek, kot je ta, ki je nastal iz cca 600 fotografij dogajanja na silvestrovo 2016 v Fužinah. 



Če pa vas zanima, kako je izgledalo samo dogajanje v Ljubljani malce čez polnoč, pa si poglejte naslednji video, kjer je posnetek iz zraka, ki nam prikaže dogajanje iz čistu drugačne perspektive.


Za boljšo kvaliteto si posnetka ogledajte na youtubu kanalu, saj je tam možnost povečanja posnetka.

Da pa ne pozabim, vas vabim tudi v spletno trgovino Malinca.si, kjer imajo v januarju veliko akcijo izdelkov za čiščenje in razstrupljanje telesa. Še vedno velja, da imate obiskovalci bloga preko povezave na tem blogu oziroma s kodo EASYRECEPTI 5% popusta.

Več si lahko ogledate na naslednjem linku:

Mesec čiščenja in razstrupljanja telesa na Malinca.si


Srečno in veselo k novim izzivom!!!



10 komentarjev:

  1. Čestitke za miljon!!To je res lepa številka obiskov, prav je, da greš naprej in uvajaš zanimive novosti, z veseljem spremljam tvoje ustvarjanje in ga bom tudi vnaprej, pa na youtube bom tudi pokukala :) Srečno:))

    OdgovoriIzbriši
  2. Kakšni lepi dosežki - visoke številke, youtube kanal, uživanje v ustvarjanju,.. Kar tako naprej, srečno;)

    OdgovoriIzbriši
  3. Srečno 2016! Slikce so čudovite :) Nasmejala sem se delu s Čunga lunga državo. A niso bli zakon čigumiji :)
    Čestitke za milijonček! Sledim tudi na YT!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala goga. Vidim, da se še nekdo spomni teh čigumijev ;)

      Izbriši
  4. Milijunašu, čestitam!! Taman je vatromet dobro došao za proslavu ove divne brojke.

    Sve najbolje u 2016!

    OdgovoriIzbriši
  5. Čestitke milijonarju! Tak uspeh šteje...
    Superca za novosti! Ian hvala za posnetke! Zanimivo je videt...
    Se veselimo še nadaljnjih receptov in idej in namigov ter fotografij, posnetkov in vsega, kar se domisliš:)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala sabina. Zate verjamem, da boš redno sledila ;)

      Izbriši