četrtek, 27. oktober 2011

Razlog o nastanku bloga

Kuhanje mi je priraslo k srcu že v mladih letih, ko sem večkrat pomagal mami v kuhinji. Ko sem odšel od doma in sva skupaj z mojo začela živeti v najemniških stanovanjih, sem opustil pravo kuhanje in se začel prehranjevati z razno že pripravljeno hrano (friteza je bila takrat zakon). Potem pa je prišlo poletje, kjer sva skupaj s sodelavcem in najinima dekletoma odšla na obisk v kamp, kamor naju je povabil najin dober znanec. Zanj ne bi nikoli rekel, da zna kuhati, ampak sem se motil. Za večerjo je sam pripravil 3 različne jedi in to za 12 odraslih ljudi. Vse jedi so bile res odlično pripravljene ter zares okusne. Zvečer, predno sem zaspal, sem razmišljal v stilu " Če je to lahko on skuhal, potem pa lahko tud jaz začnem nazaj s pravim kuhanjem". Ko sem se vrnil iz dopusta, sem počasi začel s prebiranjem raznih kuharskih knjig, iskanjem različnih receptov na internetu, iskanjem raznih začimb, ter začel pripravljati jedi tudi na svoj način. Sedem let nazaj sva z mojo drago iz jedilnika črtala še meso, vendar ne v celoti, saj so  na jedilniku ostale  ribe in morski sadeži. Vem , da v mojih receptih nekateri ne boste našli kaj novega oziroma, kar bi vas navdušilo, bodo pa ti recepti nekaterim v pomoč za pripravo kakšne jedi, pa si tega niso upali. 
Pri pisanju receptov se bom potrudil, da jih  bom opremil tudi s slikami, saj bodo nekatere jedi prav zaradi njih bolj vabljive (lahko pa tudi obratno). 
Blog pa je v bistvu nastal zaradi dejstva, da sem zadnje čase dobival več prošenj za recepte, pa se mi jih ni dalo deliti posamično, na takšen način pa jih bom sedaj lažje delil tudi z ostalimi, ki me ne poznajo. 

Ni komentarjev:

Objavite komentar