torek, 15. maj 2012

Super XXL fish buger

Super XXL fish burger
Za tole objavo sem si vzel kar nekaj časa, da sem premislil, če bi to sploh objavil, ker je čisti "overkill". Skoraj bi lahko uporabil tisti famozni stavek "Pred uporabo natančno preberite navodila, o tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom."  ker zaužitje takšnega kupa hrane naenkrat ni glih priporočljivo.
Drugače pa pri nas doma nismo ljubitelji hitre prehrane, zato se izogibamo tudi McDonaldsu in drugim prodajalnam hitre prehrane. Vsake toliko časa, pa si moja zaželi, da bi pojedla kakšen ribji oziroma fish burger. Za tokrat pa sem se odločil, da moji pripravim pravo presečenje. Iz časov, ko sem še delal na terenu, sem si zapomnil, da v Dunajski pekarni na Dunajski cesti 87 prodajajo res velike lepinje, zato sem se takoj zapeljal do njih in nabavil dve lepinji.  Prva lepinja je imel premer 20 cm, druga pa še celo malo več.

Na sliki izgleda manj, prava mera pa je 20 cm.
Lepinji sem prerezal, nato pa vsako lepinjo obložil z 2 listoma zelene solate, 8 ribjimi palčkami (pečenimi, da ne bo pomote), 4 rezinami paradižnika, 5 rezinami zelene paprike,  2 narezanima mladima čebulicama, pol pesti rukole in solatno majonezo. Vse skupaj je izgledalo prav noro veliko in se lahko vsi burgerji, ki sem jih videl do sedaj oziroma katere prodajajo v raznih prodajalnah hitre prehrane, skrijejo.

Solata, ribje palčke, paradižnik, zelena paprika in mlada čebulica.
Na vrhu še rukola.

Čeprav je bilo vse skupaj zelo dobro, pa je bilo pravo mučenje pojest celoten burger. Meni je uspelo pojesti celega, moja pa je po dveh tretjinah omagala. Kako le ne bi, saj to sta bila prava Super XXL fish burgerja.


Ni komentarjev:

Objavite komentar