sobota, 26. maj 2012

Sok poln zdravja


Ste že videli, kako izgleda sok v katerem je polno klorofila, amino kislin, vitaminov in mineralov? Verjetno niste, ker to niso tisti sokovi, katere se da kupiti v trgovinah na prodajnih policah. Zato bom v naslednjih objavah objavil nekaj sokov, katere doma večkrat pripravim, drugače pa eksperimentiram s sestavinami in v sokovnik pade kar imamo doma.
Glede na to, da že dolgo nisem ničesar objavil v zvezi sokovnika Omega 8006, ne misliti, da je bil sokovnik kupljen samo kot začasna igrača. Omega 8006 vsak dan oddela svoje delo vsaj enkrat, običajno pa dvakrat na dan. Zjutraj preden greva v službo sočiva in pijeva sadne sokove, popoldan pa pride na vrsto sočenje zelenjave.  Verjetno bi bilo bolje obratno, vendar pa sočenje zelenjave vzame več priprave in zato posledično več časa kot pa sočenje sadja, sploh pa, ker delava velike količine soka. Pri vsakem našem sočenju sokovnik izpljune cca 7 dcl soka, tako, da si ga midva razdeliva vsak 3 dcl, 1 dcl pa popije naša Winx-ica (to je zdaj njena najbolj priljubljena risanka). 
Sok, ki ga predstavljam danes je bil izdelan tako, da je bila sočena pšenična trava (3 rezi s škarjami oziroma 3 šopi po domače), špinača (cca 150 gramov), večja stebla peteršilja (katera ostanejo po uporabi listov peteršilja v jedeh), steblo rabarbare (to je bilo bolj naključno, ker je ostalo v hladilniku in ga je bilo treba porabiti) ter 4 jabolk.  Iz teh sestavin je tokrat nastalo 6 dcl zelene tekočine, za katero bi se reklo, da je  sok poln zdravja.

Sestavine in naša Omega mašinca.
Samo zdravje s smetanco na vrhu.
Na okus zelenjavnih sokov se je potrebno malo navaditi, vendar pa če vanj dodamo še kakšno sadje (v tem primeru jabolka), sok postane zelo piten.

2 komentarja:

  1. brian clement pravi da se vse zmiksane stvari v nekje minuti in pol izgubijo 90% hranilne vrednosti zaradi oksidacije
    zato je potrebno popiti hitro

    ce solato prerezes cez nekje 40min izgubi 50% hranilne vrednosti

    OdgovoriIzbriši