nedelja, 10. februar 2013

Preprosta makova torta - drugič


Tale preprosta makova torta, ki sem jo objavil prejšnji mesec, nas je takrat prav očarala, saj smo pri nas ljubitelji maka. Tudi tokrat sem naredil tortico na hitro, saj mi ni dalo miru, da bi tast ostal brez torte, ker smo tole vegansko torto, katera je bila namenjena njemu za rojstni dan, pojedli kar sami. Recepta nisem veliko spreminjal, razen to, da sem v biskvit dodal še 25 gramov mletih mandljev, da je nastala malo bolj kompaktna in za nekaj milimetrov višja torta.
Tokrat pa sem jo okrasil z belo in temno čokolado, vendar pa sem pri hitenju oblikovanja zgrešil sredino. Kljub temu je nastal zanimiv vzorec, pa tudi tast ni ostal brez rojstno dnevne tortice.


Za moje pojme, še za odtenek boljša kot prejšnja.

8 komentarjev:

  1. Ekola. TOČNO TAKO JE TUDI PRI MENI. Mak über alles, ali po domače MAK MUSS SEIN!! xD
    Tudi sam veliki ljubitelj maka in pri meni redno iz pečice leti sledeča zadeva ( http://www.coolinarika.com/recept/bele-mak-kocke/ ), seveda v različnih izvedbah in sestavinah.
    Obožujem to zadevščino. 1,2,3 za pripravit, pri vseh priljubljena, z njo pa lahko kombiniraš različne priloge oz. dodatke.
    Osebno vedno ob zajtrku z sadjem ter skuto kot vir OHjev.
    NJAAAM.
    Imam pa tvojo makovo torto že tudi shranjeno pod NASLEDNJI PROJEKTI. Ko grem naslednjič k družini jo naredim saj moja maman prav tako obožuje mak. It's in the family :D. Papi pa se itak nikoli ne pritožuje kaj mu dam na krožnik.

    Keep up the good work.
    Prejšni teden pa sem naredil ene takšne mega dobre cookije, da sem požel pohvale kot še nikoli.
    ČOKO PIŠKOTI z solnim cvetom. Mega kombinacija sladko/slanega + skleda bele kave oz. čaja!

    OdgovoriIzbriši
  2. Hvala MBrando za tale recept iz coolinarike, ga sprobam, ko utegnem.
    Drugače pa ne vem zakaj ti ne pišeš bloga o kuhariji, saj bi z načinom pisanja imel skoraj podoben stil kot Napotnik. Bi ga z veseljem prebiral, kot prebiram tvoje komentarje.

    OdgovoriIzbriši
  3. Torta zgleda fantastično, vzorec je čudovit! Kdo ve, če bi mi ratal vsaj približno tak ... Pogrešam mak, bo treba kaj naredit;) Aja, Brando pa bi res lahko že začel s kuharskim blogom!;)

    OdgovoriIzbriši
  4. Moja draga ZULEJKA in DB. Sem le humble uporabnik oz. oboževalec različnih kuharsko/umetniško/fotografsko podkrepljenih BLOGOV, pri čemer so naši slovenski prioritetni. Kar dosti delam po receptih iz BLOGOV, se učim umetnosti dekoriranja/okraševanja, a do sedaj so klasika ostale ZULIJKINE sladice tipa SCONES in BISCOTTI. MEGAAA zadeva. Pa še ohranijo se po 2 meseca v primerno zaprti posodi.
    Tvoj, dragi moj DB, BLOG, pa je z vsakim tednom postajal vedno bolj obiskan. Še pomnim, da sem začel redno spremljati novosti, s tvojim odhodom proti mrzlem severu :>

    AMPAK, da bi jaz pisal/BLOGIRAL svoje recepte pa bi res bilo v sramoto vsem tem lepim, prijetnim, nekako domačim in simpatičnim BLOGOM. Skrunitev ;)
    Vsekakor pa hvala, za takšne vzpodbude. Me resnično dela ponosnega in mi daja voljo, da bom še dalje rad in z navdušenjem razveseljeval bližnje.
    Hvala vama...iz srca

    OdgovoriIzbriši
  5. Jaz pa vem, da bi bil tvoj blog še bolj obiskan, kot nekateri naši. Jaz sem že večkrat napisal, da nisem rojen za pisanje in se včasih prav "pomatram" da kaj spišem. Ti pa že komentarje pišeš z "dušo", tako, da si sploh ne morem predstavljat kakšen bi bil šele tvoj blog. Verjetno zelo bran.

    Vem, da moraš imet nek stil pisanja, ki je všeč obiskovalcem, da se potem ti vračajo in tega se jaz bojim, da le tega nimam. Zato se poskušam potruditi, da predstavim preproste recepte, ki jih lahko naredi vsak.

    OdgovoriIzbriši
  6. DB. NIKAKOR!! Super si! Super recepti (no, eni mi bolj odgovarjajo kot drugi, ampak čisto prav je tako), določene zadeve sila preproste, spisano z smislom in določeno strukturo. Tip top. Sploh pa tvoja skrb za tvoje 3 pupe!! PRICELESS!
    In ja, pusti menjajoče fotografije. Zelo popestrijo BLOG.

    Včeraj ponovno ham hamal tvoje kokosove kroglice. Perfektne so ej. Rahle, sočne in se neizmerno podajo k čaju/kavici/kneippu

    OdgovoriIzbriši
  7. Čudoviti ste res. Danes sem čisto slučajno našla tole stran in je šla takoj pod "favorites" :-) Pa tudi sama bi kaj spekla in to zelo kmalu. Hmm, samo bi potrebovala modelček z najmanjšim možnim premerom, ker sva samo dva. A kdo ve kateri bi bil to? Ne vem morda 15 cm?
    MBrando a ti tudi Kneipp piješ? Jaz obožujem vse od Seke, Divke, Kneippa .. Brez te bele kavice ne morem začeti dneva ampak kaj za vraga, ko moram vse vlečti iz Slovenije, tukaj gor pri nas nimajo kaj takega ... :-(

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Če boste imeli možnost, je v Hofer trgovini včasih v prodaji raztegljiv obroč za torto za nizko ceno. Ena izmed bolj uporabnih stvari pri nas doma. Je pa možnost nastavitve med 16 in 30 cm premera.
      MBrando pa se verjetno ne bo oglasil, ker ga že kar nekaj časa ni bilo na tem blogu. Pa tudi na Kulinariki se je zadnjič oglasil po dolgem času. Mogoče, ga je malo minilo bloganje.

      Izbriši