petek, 8. februar 2013

Špinačni zavitek


Danes bom predstavil en preprost način izdelave špinačnega zavitka. Kot ste verjetno že opazili, sem zelo rad veliko časa v kuhinji. Prav tako mi ni noben problem, da si namesto sendvičev oziroma podobnih zadev,  za večerjo ali malico naredim špinačni zavitek. Največkrat pride do tega tako, da  samo odprem hladilnik in pogledam kaj je potrebno porabiti in že se začne segrevati pečica.

Brez odvečnega nakladanja za špinačni zavitek potrebujemo:
- zavitek listnatega testa
- 250 gramov riccote
- 250 gramov mlade špinače
- 1 jajce
- sol, poper in muškatni orešček

Mlado špinačo samo poparimo, jo odcedimo, po možnosti še malo stisnemo, da odteče čimveč tekočine, nato pa jo na grobo nasekljamo. V skledi zmešamo ricotto, nasekljano špinačo, jajce, muškatni orešček (če ni sveži, potem dvakrat posip iz stekleničke) ter solimo in popramo. Zavitek listnatega testa razvijemo in poravnamo. Na sredino testa nadevamo špinačno zmes in zavijemo v obliki zavitka, vendar bolj na široko. Zavitek položimo v pekač obložen s papirjem za peko, na vrhu zavitka naredimo z nožem nekaj zarez in v ogreti pečici pečemo 30 minut na 200 stopinjah. Odlična malica oziroma špinačni zavitek je pripravljen.


 Ali si tudi vi kdaj pripravite takšno malico oziroma večerjo?


7 komentarjev:

  1. Tudi ta tvoja ideja za malico mi je zelo všeč...
    Lp, Simona

    OdgovoriIzbriši
  2. Prav takšne si še nisem pripravila, bi jo pa z veseljem pojedla danes za večerjo.

    OdgovoriIzbriši
  3. Kar nekaj časa je trajalo, da sem "prešaltal", da listnato testo ni sam za sladice, ampak lahko iz njega narediš tudi kaj drugega zelo dobrega.

    OdgovoriIzbriši
  4. Super,to pa bom enkrat poskusila

    OdgovoriIzbriši
  5. Danes preizkušeno.
    Je že špinača na vrtu in je tale recept bil kot naročen.
    Zelo dobro!

    OdgovoriIzbriši
  6. Res precej na izi priprava, zavitek pa je zelo dober. Damjana probaj še Špinačno pito brez testa, ta ti bo sigurno še bolj všeč.

    OdgovoriIzbriši
  7. Evo ga že delam upam da mi bo uspel.
    Hvala za recept.

    OdgovoriIzbriši