ponedeljek, 6. januar 2014

Breaking bad torta / Breaking bad cake

Breaking bad cake


Danes pa objava za vse ljubitelje televizijske serije Breaking bad (naši so jo prevedli v Kriva pota) in pa seveda - sladkega.

Tokratna zamisel  je bila, da za prijateljico, ki je navdušena nad serijo Breaking bad, izdelam tortico na temo te serije. Ker se serija suče v zvezi prepovednih drog, sem se odločil,, da bo tudi torta izgledala malo bolj kontraverzno. 

Osnova za torto je bil moj recept za Korenčkovo tortico brez glutena, ki je res ena mojih boljših tortic, zato sem vedel, da z njo ne bom zgrešil.
Kot pa se za ljubitelje serije spodobi, sem napise izdelal podobno kot so sestavljeni v seriji. Začetnice besed sem izdelal iz znakov-elementov periodnega sistema. To so bili H - Vodik, Bi - Bizmut in Br - Brom. Znaki elementov so bili izrezani ročno, ostali napisi pa si bili kar napisani s pisalom z jedilno barvo. 
Izgled droge methamphetamina sem dosegel tako, da sem 50 gramov sladkorja in 25 ml vode z malo modre jedilne barve segreval skoraj do karamelizacije. Nastalo maso sem zlil na papir za peko in pustil, da se je strdila, nato pa sem jo samo zdrobil.

Breaking bad cake

Da pa je torta izgledala še malo bolj kontravezno pa sem dodal originalno brizgo za injeciranje v kateri pa je nekaj koščkov razstopljene modre mase iz sladkorja. 

Breaking bad cake

Na torti bi moral biti še napis "B...H", ljubitelji serije bodo že vedli za kaj se gre, vendar pa kljub temu, da vem, da je Brigita za štose, nisem imel srca, da bi to dodal na tortico.

Breaking bad cake

Verjetno ni treba razlagat, da je bila nad tortico navdušena.



8 komentarjev:

  1. o, zakon :) super si to naredu :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Zelo domiselno. Ja super videt torto, še za malo večje otroke.. (:

    OdgovoriIzbriši
  3. Vau, super torta! Verjamem, da je bila Brigita, kateri je bila torta namenjena, presenečena in navdušena!
    Pozdravček,
    Simona

    OdgovoriIzbriši
  4. Lepo, da včasih razveseliš tudi starejše s tako domiselno torto :) verjamem, da je bila več kot navdušena! Kdo pa ne bi bil na njenem mestu :)

    OdgovoriIzbriši
  5. Uau, res domiselna torta! Domišljije ti res ne manjka :)

    OdgovoriIzbriši
  6. Hvala vsem za komentar. Vidim, da so vam takšne odrasle torte kar všeč.

    OdgovoriIzbriši