četrtek, 12. februar 2015

Nutellini srčki za Valentinovo

Nutella hearts in hand close up

Verjetno vas je večina po prejšnji objavi pričakovala, da bo naslednja objava v povezavi z Valentinovim, ki je pred vrati. Prav nič se niste zmotili. Tokrat objava bo res v povezavi z Valentinovim, saj poskušam biti na tekočem oziroma dokaj "IN". Če spadate med takšne kot sem sam in niste označeni z značko "potrošnik", potem ne zapravljajte in kupujte nekih daril samo za to, da bo partner nekaj dobil, ampak raje svojo drago ali dragega presenetite s sveže pečenimi Nutellinimi srčki. 

Nekaj dni nazaj je bil svetovni dan Nutelle in splet je bil zasičen z raznimi recepti, kjer je bila ena izmed sestavin  uporabljena tudi Nutella. Slovenske spletne strani so postale polne objav o receptu za Nutellino zvezdo, ki jo sedaj pripravljajo prav vsi, zato sem se odločil, da še sam kujem železo dokler je še vroče, s tem da sem obliko zvezde spremenil v obliko primerno za Velentinovo.  Po lanski preprosti in odlični  Valentinovi jaffa tortici so letos nastali Nutellini srčki, ki bodo mogoče nekomu ogreli srce. 

Nutella hearts on black background

Recept se od recepta za Nutellino zvezdo razlikuje v tem, da je ta primeren tudi za vegane, saj so vse živalske maščobe nadomeščene z rastlinskimi, poleg tega gre testo narejeno po vzoru za cimetove rolce oziroma zelo znano švedsko sladico Kanelbullar. Najbolj važna stvar pa je v tem, da sem uporabil tudi svojo domačo nutello, ki si jo lahko naredite tudi vi po receptu opisanem v objavi Domača nutella.




Nutellini srčki za Valentinovo


Nutella hearts in line on a plate

Testo: (za navadno verzijo uporabite navadno mleko, maslo in brez začimb)
- 200 ml mandljevega mleka (lahko tudi riževega)
- 50 gramov veganske Alsan Bio margarine + 20 za premaz
- vrečka suhega kvasa
- pol žličke soli
- 40 gramov trsnega sladkorja
- četrt žličke kardamoma
- četr žličke cimeta
- 375 gramov pirine moke

Nadev 
- 2-3 žlice nutelle

Priprava testa:
Segrejemo mleko, da je toplo in da se v njemu razstopi maslo/veganska margarina, vendar ne sme zavreti. 
Dodamo kvas, sol. sladkor, cimet in in kardamom, premešamo in pustimo 10 minut, da se kvas aktivira.
Če imamo mešalec, ki je zmožen zamesiti testo, potem uporabimo njega, drugače ste obsojeni na ročno mesenje in gnetenje testa. 
V posodi mešalnika zamesimo testo, tako da moko v posodo dodajamo postopoma., nato pa pustimo, da mešalnik zamesi testo, dokler ne odstopi od posode. Testo premažemo z žličko stopljenega masla/veganske margarine in pustimo v pokriti posodi na toplem vsaj eno uro, da naraste na dvojno velikost. 

Izdelava oblike Nutellinih srčkov
Testo vsamemo iz posode in ga še narahlo premesimo.
Na pomokani površini razvaljamo testo v pravokotnik (dobro je, da je bolj velik pravokotnik), debeline vsaj 0,5 do 1 cm.
Po celotni površini na tanko (lahko tudi na debelo) namažemo nutello. 
Namazano testo začnemo zvijati iz daljše strani proti sredini, nato to ponovimo še iz druge strani, da dobimo kot dve enako debeli ruladi, ki se spodaj držijo skupaj. 
Z ostrim nožem narežemo na kose široke cca 2 cm. 
Narezane kose položimo na papir za peko, tako da jih položimo z odrezano stranjo navzgor, kjer dobimo dva kroga, ki se spodaj držita skupaj. Oba kroga na vsaki strani malo strisnemo skupaj in spodaj, kjer se držita skupaj oblikujemo v špico, da dobimo obliko srčka. 
Vse oblikovane srčke premažemo s stopljenim maslom/vegansko margarino,  prekrijemo s folijo ter pustimo, da zopet rahlo narastejo (20-30 minut). Pri tem pazite, da pustite dovolj prostora okoli srčkov, saj zopet narastejo na dvojno velikost.

Nutella hearts how to make simple hearts

Odstranimo folijo in jih pečemo v ogreti pečici cca 20 minut na 180 stopinjah, dokler ne dobijo zlato rjave barve.


Če je možno postrežemo še tople, ki se kar topijo v ustih. 


Nutella hearts look thru hand heart

Kdo bi se lahko uprl sveže pečenimi in dišečimi nutellinimi srčki. Če bi se lahko vi, potem sa vaša draga ne bo, če le ne pazi na linijo ;)



4 komentarji:

  1. Iiii, super! Jaz sem pa ravno včeraj začela tuhtat, kaj še pripraviva... Danes sva Zulejkine kroglice... jutri še tole, pa bo sladkosti z ljubeznijo dovolj:)
    In kot nalašč za kakšen sobotni pobeg... Hvala!
    Uživajte v čaranju in drug z drugim!

    OdgovoriIzbriši