ponedeljek, 2. februar 2015

Torta Jacuzzi / Jacuzzi cake

Jacuzzi fondant cake with couple in it

Po vseh teh zdravih objavah zadnjih nekaj dni, spet nekaj za odvistnike sladkega in ljubiteljice tort. Nisem še pozabil, kako se dela s sladkorno maso in tortica Jacuzzi je bila neke vrste prav poseben izziv, saj zelo narad delam človeške figurice, ki so moja šibka točka. 

Ampak kako se upreti ženskim oblinam v kopalkah?  Da ne bom samo o ženskih oblinah, kaj pa moške trebušne mišice? Ker tega še nisem nikoli delal, sem se najprej lotil izdelave zgornjih delov moškega in ženskega telesa iz sladkorne mase Smartflex Flower. Verjetno bo vsak na spodnji fotki našel nekaj zase, saj sem se potrudil, da obe figurice dobita taprave linije ;)

Fondant jacuzzi couple bodys

Ko je sta bili figurici končani, sem začel premišljevati, kako izdelati torto v obliki masažnega bazena - jacuzzi, saj je moral biti zunanji rob torte višji kot srednji del. Ker nisem želel, da bi bili na sredini, tam kjer je voda,  skupaj dve različni kremi, sem moral vmes dodati še plast biskvita. 

Za tiste, ki boste kdaj poskušali izdelati podobno torto vam bo verjetno koristil naslednji nasvet, kako dobiti obliko masažnega bazena ali jacuzzi-ja. 

Spečete dovolj visok biskvit, ki ga lahko trikrat prerežete s tem, da sta spodnji dve plasti enako debeli, zgornja pa vsaj dvakrat debelejša, to pomeni npr. dve plasti debeli po 1,5 cm in zgornja debela 3 cm. Debelejšo plast položimo na krožnik in izrežemo manjši krog, tako da ostane še vsaj 3-4 cm biskvita, ki bo držal plast skupaj, da ne razpade. Za izrez uporabimo dovolj veliko plastično posodo z ostrim robom, ki jo postavite na sredino biskvita in pritisnete. Lahko pa srednji krog izrežete tudi na roke, tako da za modelček uporabite manjšo pokrovko, ki jo postavite na biskvit in greste z nožkom ob robu pokrovke. Izrezani del biskvita postavimo na ravno površino in odrežemo plast debelo 1 cm, ostanek biskvita pa uporabimo za izdelavo stopnic. 

Jacuzzi fondant cake top view into the pool

Po takšnem postopku bo torta imela plast biskvita visoko 1,5 cm, potem pride krema, pa naslednja plast biskvita 1,5 cm in nanjo krema, zgornji del biskvita - obod visok 3 cm in vmes izrezani del biskvita visok 1 cm. Na tak način dobimo obliko bazena ali jacuzzi-ja, kjer je srednji del torte nižji, kot obod. 

Torta je bila sestavljena iz vanilijevega biskvita, polnjena z jagodno kremo, premazana in zravnana s švicarsko masleno kremo z belo čokolado in oblečena v sladkorno maso Smartflex Velvet iz spletne trgovine Dekoracija sladic.si.  Ker je šlo za jacuzzi sem z uporabo nastavka za izdelovanje vrtnic v sredino nabrizgal kremo, da sem dobil vzorec vzvalovane vode. Takšnega vzorca še nisem videl pri drugih tortah, tako da upam, da sem verjetno naredil nekaj novega v svetu jacuzzi tort. 

Jacuzzi fondant cake with man and woman in it

Sedaj pa še k prijetni nalogi, ki me je čakala čez vikend. V petek se je zaključil giveaway za stekleniško domačega vanilijevega ekstrakta. Zelo sem bil vesel vašega odziva, saj je bilo tokrat rekordo  število sodelujočih. Žrebanje je potrekalo po ustaljenem načinu kot v prejšnjih primerih. 

Tokrat je na naša pupa izbrala listek s komentarjem, ki ga je napisala bisa. 

nagrajen komentar

Bisa prosim, te da mi se javiš na elektronski naslov (kontakt), da se dogovoriva glede predaje stekleničke. 

Vsem ostalim pa velika  hvala za sodelovanje. 




 

2 komentarja:

  1. Kako domiselna ideja, tale torta! Kaj vse ne sčaraš?!
    Bisi pa... ČESTITKE!!!! In prijetna ter sladka kulinarična doživetja!

    OdgovoriIzbriši