četrtek, 3. september 2015

Torta Medvedek Pu

Winnie the Pooh fondant cake 2 tier blog shot
 
Pa smo nazaj! Poletja je skoraj že konec, dopust na morju je že daleč nazaj in sedaj, ko se je začela še šola, se lahko vrnem v znani in malce pozabljen spletni svet. Še nikoli do sedaj nisem imel tako malo objav v poletnih mesecih, zato priznam, da sem rabil malce oddiha.  Upam, da me niste preveč pogrešali in da ste se tudi vi spočili in si nabrali novih moči ter energije. 

Ko sem se odločal, kaj naj tokrat objavim, se mi je pri pregledu neobjavljenih fotografij pridružila še hčerka, ki je svetovala, da  naj začnem s kakšno otroško torto z zanimivimi živalicami. Pri pregledu sva našla fotografije torte Medvedek Pu v originalu Winnie the Pooh, ki sem jo naredil že pred časom, vendar je ostala v neobjavljenem arhivu fotografij. Tamala je dejala, da sem takrat naredil tako lušne figurice, da si jih je začelela tudi za svojo rojstnodnevno torto, zato bo ta torta prava za prvo objavo po dopustih. 

Pred pričetkom izdelave torte se vedno lotim izdelave figuric iz sladkorne mase, ki jih je bilo tudi pri tej torti precej. Če vas zanima, kako poteka izdelava posameznih figuric, si lahko ogledate zavihek Kako izdelati, kjer so prikazani postopki in načini izdelave posameznih figuric (vendar ne teh iz te torte).

Najprej je bil iz sladkorne mase izdelan glavni lik Medvedek Pu - Winnie the Pooh. 

Winnie the Pooh fondant figurine frontWinnie the Pooh fondant topper side

Nato sem se lotil tudi dokaj preprostega Pujska - Pigglet.

Winnie the Pooh Piglet fondant figurine frontWinnie the Pooh Piglet fondant topper side


V nadaljevanju je prišel na vrsto malo bolj zahteven Osliček Sivček (moj je vlekel na modro) -Eeyore

Winnie the Pooh Eeyore fondant figurine frontWinnie the Pooh Eeyore fondant topper sideNa koncu pa še figurica iz sladkorne mase velikega Tigra - Tigger.

Winnie the Pooh Tigger fondant figurine front
Winnie the Pooh Tigger fondant topper side

Čeprav je šlo za dvonadstropno torto, je bila tokrat torta čisto v otroškem stilu in v otroških barvah z nekaj dodanimi zvezdicami iz sladkorne mase.  

Winnie the Pooh fondant cake close up on winnie and tigger and eeyoe
Winnie the Pooh fondant cake close shot on pigglet topper
Winnie the Pooh fondant cake focus on top of the cake

Če so vam všeč figurice iz sladkorne mase, si jih nekaj lahko ogledate v eni izmed zadnjih objav Figurice iz sladkorne mase.


6 komentarjev:

 1. Res imaš smisel! In vajina princeska tudi :)
  Super za odklop! In... se veselimo objav! Takšnih in drugačnih :)

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Prihajajo, samo časa mi zmanjkuje za vse obveznosti ;)

   Izbriši
 2. res te občudujem, tvoje tortice so tako lepe, vse štima na njih, z užitkom jih gledam, se mi zdi, da jih s takim veseljem delaš :))

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Hvala Keltika. Se trudim in včasih mi celo rata ;)

   Izbriši