sreda, 4. januar 2012

Široki rezanci z gamberi

Po obilnih praznikih, se vračam nazaj k pisanju receptov, zato bo danes spet takšen ta`hitr. Še prej pa moja pridobitev, katero sem že dalj časa načrtoval. Ker so me v gostilnah vedno fascinirali krožniki za testenine, sem prav takšne našel v Celovški IKEI. 

Zaenkrat sem vzel 4 komade iz tega linka.

Zdaj pa k receptu.

Za pripravo potrebujemo:
- testenine - široke rezance

- pol kilograma večjih gamberov
- majhno rdečo čebulo
- konzervo pelatov ali narezanih paradižnikov
- sol, poper, baziliko, origano, strok česna in pol žličke sladkorja


Testenine oziroma široke rezance skuhamo v rahlo slani vodi po navodilih. 
Čebulo in strok česna nasekljamo. V večji ponvi prepražimo čebulo in malo preden postekleni dodamo nasekljan strok česna. Dodamo gambere, katere na kratko prepražimo, da spustijo vso vodo (pri tem se kar dobro skrčijo, tako, da je potrebno ob nakupu dobiti čim večje, da jih potem ne iščemo med testeninami). 


Ker nimamo svežih pelatov, dodamo kar pelate iz pločevinke, ter na zmernem ognju kuhamo 10 minut. Pri tem omako solimo, popramo, dodamo pol žličke sladkorja ter še začimbe kot sta bazilika in origano (ni pa treba pretiravat).


Vse skupaj ne vzame več kot 15 minut dela, saj so testenine kuhane v 6 minutah, zato je to spet en res hiter recept za dobro kosilo. Res pa je, da je treba gambere zjutaj vzeti iz zmrzovalnika, da se do priprave odtalijo. Iz spodnjih slik se vidi, kakšno optično prevaro naredijo nabavljeni krožniki, saj je v vsakem krožniku polovica skuhanih širokih rezancev (cca 250 gramov),  pa porcija sploh ne zgleda velika. Po vrhu testenih in omakce pa obvezno nariban pekorino.Pa dober tek!

4 komentarji:

 1. Tole zgleda pa dobro za umret... Jutri bom sicer delal tvoje lignje, ampak ker je moj požiralnik bolj karnivorske sorte, jih bom nafilal še s pršutom :)

  OdgovoriIzbriši
 2. Vprašanje: A si vzel sveže ali zmrznjene gambere?

  p.s.: se strinjam z Raco, glede izgleda "za umret"! :-D

  OdgovoriIzbriši
 3. Na žalost so bili zmrznjeni.

  OdgovoriIzbriši
 4. Njami :).

  p.s. Zdaj bom pa nehala s komentarji :). Skratka, vse super izgleda :).

  OdgovoriIzbriši