ponedeljek, 5. maj 2014

Spomladanska kvinojina solata

Cold asparagus salad top
Mogoče letos že malo pretiravam s šparglji, vendar pa imam še nekaj receptov, kjer glavno vlogo ali pa stransko vlogo odigrajo prav šparglji. Sem že napisal, da so šparglji naša najljubša zelenjava? Seveda, da sem in to večkrat. Tudi v tokratnem receptu za spomladansko kvinojino solato sem vkompaniral šparglje. Takšna solata nam je všeč, saj si jo lahko pripravimo tudi kot malico za v službo, saj se lahko je topla ali pa hladna. 

Spomladanska kvinojina solata
- 250 gramov kvinoje
- 1 večja kumara
- 250 gramov češnjevih paradižnikov
- 2 manjši šalotki
- 15 kalamata oliv
- pol šopka špargljev
- polovica limone
- olivno olje, sol in poper

Cold asparagus salad vegetables

Kvinojo speremo in skuhamo po navodilu proizvajalca. Špargljem odlomilo spodnji olesenel del, jih nalomimo na večje koščke in v vreli vodi kuhamo 3-5 minut (odvistno od debeline špargljev). Ko so kuhani jih tako ohladimo v hladni vodi, da se na razkuhajo zaradi notranje toplote. 
Paradižnike operemo in razpolovimo, če pa so preveliki pa jih narežemo na četrtine. Šalotko nasekljamo, kumaro olupimo in narežemo na manjše koščke, kalatama olive razkoščičimo in jih narežemo na kolobarje ali večje kose. 
Vse sestavine zmešamo v večji posodi, zalijemo z nekaj žlicami olivnega olja, solimo, popramo in po mešanici izstisnemo sok polovice limone. 

Cold asparagus salad close up

Tako pripravljeno kvinojino solato lahko jemo doma še mlačno, drugače pa počakamo, da se čisto shladi in si jo v posodici nesemo v službo za malico.



2 komentarja:

  1. Zgleda zelo dobro! Nisem še poskusila kvinoje, sem pa že slišala za njo... :)
    Pozdravček,
    Simona

    OdgovoriIzbriši