nedelja, 26. februar 2012

Jagodni tiramisu - na moj način

Ker je bila torta za rojstni dan pravi hit in smo si zopet zaželeli jagode, sem danes naredil neke vrste jagodne tiramisuje v lončkih, za katere sem porabil slabih 15 minut. Celotna izdelava je skoraj identična kot pri torti, samo, da tukaj ni bilo treba speči biskvita, saj sem namesto njega uporabil baby piškote. Za 5 zvrhanih lončkov jagodnega tiramisuja sem porabil pol kilograma jagod, 15 baby piškotov, 2 dl sladke smetane, 125 g mascarpone sira, 3 žlice stevie (ali pa sladkorja)  in 1dl vode. 

V manjšo posodico narežemo 4 cele jagode, primešamo 1 žlico stevie (sladkorja) in 1 dc vode ter s paličnim mešalnikom zmiksamo, da dobimo jagodno kašo - sirup. Ostale jagode narežemo na tanke rezine. Ker jagode niso tako sladke kot poleti, jih potresemo z eno žlico stevie (sladkorja) in premešamo. V večji posodi z mešalnikom stepemo sladko smetano z eno žlico stevie (sladkorja). Pri tem moramo paziti, da jo ne stepemo preveč, saj mora ostati samo gosta in še rahlo tekoča. Nato dodamo še mascarpone sir in vse skupaj stepamo 1 minuto, da se masa zgosti. Ko so vse sestavine pripravljene, je potrebno vse skupaj samo sestaviti. 

V lonček z rokami nadrobimo en baby piškot, ga polijemo z eno veliko žlico zmiksanih jagod, dodamo veliko žlico mase iz smetane in mascarpona, razporedimo po piškotu, nato pa plast narezanih jagod. Nova plast se začne z dvema nadrobljenima baby piškotoma, žlico in pol ali dve zmiksanih jagod, dve žlici smetane in mascarpona in na vrhu plast narezanih jagod. Nato pa samo v hladilnik na hlajenje do trenutka, ko se je treba pregrešiti. 

Še dve fotki današnje sladice. Njam!


Ne bom povedal, kdo je pojedel dve porciji.

4 komentarji:

  1. Nom nom nom ... zdaj mi se jedejo jagode :) in baby piškoti ...
    - pozdrav iz Hrvaške :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Ko prideš v Slo, prej sporoči, pa dobiš nekaj podobnega. Pa lep pozdrav nazaj sosedom ;)

    OdgovoriIzbriši
  3. čuj, če je to vsaj pol tak dobro, kot tista tvoja tortica ;) superca

    OdgovoriIzbriši
  4. Čuj, glede na to, da tukaj ni zelenjave vmes, je verjetno še boljše, ;)

    OdgovoriIzbriši