ponedeljek, 13. avgust 2012

Pira z lisičkami


Po nekajdnevnem  tretmaju z jodom in omega 3 maščobami se počasi vračam k navadni kuhariji. Letošnji dopust je minil kot bi rekel KEKS, saj so dnevi na morju minevali  prehitro. Čeprav se mi je dan začel že ob 6.30 uri, ko sem vodil našega "morskega psa" (zlata prinašalka) na kopanje, je bil dan zame še vedno prekratek. Po vseh morskih dobrotah, ki smo jih pojedli, se nam bo vsem še nekaj časa kolcalo, saj sveže ribe in ostali prebivalci morja ulovljeni od lokalnega ribiča, se ne morejo primerjati s ponudbo  v naših trgovinah. Zato sem se odločil, da naredimo en krajši premor z morsko hrano, da  ne bo potem prevelik šok, ko bo okus kupljenih rib drugačen, kot pa tistih na morju. 

Za danes pa en hiter recept iz pire in lisičk. V bistvu čist "natur" varianta.

Skupaj sem zmetal naslednje:
- 1 srednje veliko čebulo
- 2 stroka česna
- 250 gramov lisičk
- 250 gramov pire
- sol, poper, bazilika in oljčno olje

Piro sem skuhal, jo odcedil in pustil, da se je hladila. V ponvi sem na oljčnem olju prepražil nasekljano čebulo in česen ter dodal narezane lisičke in jih na kratko prepražil. Ko je večina tekočine povrela, sem solil, popral in natrgal 4 večje lističe bazilke. V ponev sem nato dodal kuhano piro, vse skušaj dobro premešal in pražil še 2-3 minute. 


Tole je res en tak hiter in preprost recept, kateri prav paše po tistem tretmanu z jodom in omega 3 maščobami.


3 komentarji:

  1. Rada imam simpl in natur recepte kot je tale tvoj. Tudi mi si večkrat privošimo lisičke (hvala tastu, da jih nabira :)).

    Lp,Ana

    OdgovoriIzbriši
  2. Je bil že pomislek, da bi dodal še malo smetane, vendar sem se odločil, da ostane natur varianta in se nisem zmotil.

    OdgovoriIzbriši