četrtek, 25. oktober 2012

Polnozrnati špinačni ravioli


Izdelava domačih testin me zadnje čase navdušuje, ker sploh ni takšen bav-bav, kot sem si prej predstavljal. Edini problem nastane pri razvaljanju testa dovolj na tanko, sploh, če nimaš strojčka za testenine, vendar na to gledam, kot na neke vrste fitnes. Poletna objava blogerke Gourmet forever o Špinačnih raviolih, me je pripravila na to, da sem še sam šel v akcijo in na malo spremenjen način izdelal svoje polnozrnate špinačne raviole. 

Testo
- 400 gramov polnozrnate pirine moke
- 4 jajca
- žlica olivnega olja

Nadev
- 500 gramov mlade špinače
- 100 gramov ricotte
- 100 gramov feta sira
- sol, poper in malo muškatnega oreščka

Iz sestavin za testo sem zamesil testo, ga zavil v folijo in ga dal počivat v hladilnik za cca 1 uro, v tem času pa sem pripravil nadev.

Špinačo sem na kratko blanširal v kropu, jo odcedil in nato še iztisnil tekočino. Nato sem jo narezal oziroma sesekljal in v skledi zmešal z ricotto, nadrobljenim feta sirom, popral, dodal malo muškatnega oreščka in čisto malo dosolil.

Potem pa je prišel na vrsto fitnes, saj sem poskušal testo razvaljat dovolj na tanko, da ravioli ne bi bili preveč debeli. Razvaljano testo sem z plastičnim modelčkom izrezal v kroge, katere sem nato polagal na plastični modelček, jim dodal polno žličko nadeva, robove narahlo namočil ter modelček stisnil skupaj. Ker je bilo opravilo lahko, se je takoj v stiskanje vključil še moj mali sonček, tako, da si spet ne morem pripisat vseh zaslug za izdelavo teh raviolov. 


Skuhal sem jih v 5 minutah, ter jih kot je že Gourmet forever napisala v svoji objavi, nakapal samo z malo stopljenega masla, da ne bi s kakšno drugo omako povozil okus špinače.  Čeprav je bilo v nadevu že dovolj "sira" pa sem po "stari navadi" po njih še naribal malo trdega kozjega sira. 


Polnozrnati špinačni ravioli so bili odlični, kar pomeni, da jih bomo še večkrat naredili, sploh ker smo vsi veliki ljubitelji špinače. 


5 komentarjev:

  1. DB, kako pa tole dobro izgleda! Tudi jaz imam tiste bele "pripomočke" za raviole, pa jih, psssst, še nikoli nisem uporabila! Bo treba v akcijo :).

    OdgovoriIzbriši
  2. Ja D., se strinjam s predhodno komentatorko. Tole je naravnost zapeljivo slastno videti. :-D

    (pa saj tudi tvoje druge jedi so, a vendar, 'pašta' je ena od mojih šibkih točk!) :-)

    OdgovoriIzbriši
  3. Tudi jaz sem jih imel že dalj časa v predalu, zgleda pa da so "dozoreli" tako, da bodo sedaj več v uporabi. ;)
    Kraniqi sedaj prav preučujem izdelavo različnih vrst oziroma oblik domačih testenin, tako, da bo sigurno še kakšen recept zate.

    OdgovoriIzbriši
  4. Ma so lepi ti tvoji ravioli. Pa nadev je tudi eden takih, ki bi ga jaz tudi uporabila.
    Tudi jaz se pripravljam za izdelavo domačih testenin že kar lep čas, toda vedno mi nekako ne znese. Nimam tehle modelčkov imam pa novo ročno mašino za testenine, ki je še nisem uporabila. Izdelala sem jih že večkrat ročno /tanke rezance za na juho - mi jim rečemo lezanje) in široke rezance - tagliatelle).

    OdgovoriIzbriši
  5. Jaz sem zdej čist not padu glede teh domačih testenin, tako da iščem strojček za testenine. Najrajši bi imel takšnega, ki ima več nastavkov, da ne bi bili vedno samo rezanci oziroma tagliatelle. Sej z Omego je super, ampak se da narediti samo rezance ali pa malo bolj široke rezance.

    OdgovoriIzbriši