ponedeljek, 1. oktober 2012

Torta Angry birds - Angry birds cake

Pa smo spet pri tortah. Tokrat si je sodelavčev sin zaželel čokoladno torto v stilu Angry birds,  nadev pa naj bi vseboval sadje.  Na začetku se je pojavil problem, ker torta ni smela vsebovati jajc in oreščkov (močna alergija), vendar pa je bil to zame še en izziv, katerega sem želel premagati. Ker je bilo časa do izdelave torte še dovolj, sem lahko izvedel tudi dva preizkusa peke biskvita brez jajc. Oba sta bila tudi degustirana s strani sodelavca, tako, da je bil nato izbran poiskus št. 2, kjer sem spekel biskvit št. 1 po receptu mojstra Goljata.  V nadaljevanju sem se odločil za moj preverjeni nadev mešanice sladke smetane in mascarpone sirčka z dodanimi narezanimi bananami, torta pa je bila prelita s temno čokolado. 

Najprej je bilo potrebno izdelati figurice iz tičine mase. Na začetku sem se še malo lovil, kar se vidi pri modrih ptičih, nato pa mi je šlo od figurice do figurice čedalje bolje, tako da so se mi nekateri precej posrečili. Sledi nekaj fotk mojega ustvarjanja.

Modra trojica.
Ptič bomba.
Rdeči zelo jezni ptič.
 
Pa še "kanarček"
 
Pujsi.

Pa še eno gasilsko smo tud moral nardit.
Ko so bile figurice in torta narejene, pa je prišel probem, kako figurice razporediti na torti. Prvotno sem imel v načrtu, da bi postavil še ruševine in fračo, vendar pa sem ugotovil, da je torta premera 28 cm premajhna za tako postavitev oziroma so bile figurice prevelike. Na koncu sem se odločil za neke vrste "gasilsko" postavitev, saj je bil namen, da se vidijo vse figurice na fotki.

 Na koncu je nastala takšna torta.


Da pa ne bo vse prelepo, pa moram priznati, da sem malo pred koncem naredil napako, ker sem ugotovil, da sem pozabil torto pred polivanjem s čokolado zravnati oziroma namazati z masleno kremo, tako, da so se na torti videle neravnine, poleg tega pa je čokolada ratala malo pretrda (pri rezanju so imeli malo težav). Kljub temu pa so celo torto pojedli, preživeli (to je bilo najbolj pomembno), otroci pa so se skregali zaradi figuric.


11 komentarjev:

  1. Nič čudnega, da so se skregali za figurice, ker so res "kul". Tisti tajezni je "the best"
    Bravo!

    OdgovoriIzbriši
  2. Hvala obema za pohvale. Vedno se potrudim, da vsaj otrokom polepšam njihov dan.

    OdgovoriIzbriši
  3. Ej, res super so ti uspele tele figurice! Saj, tudi torta je verjetno bila krasna, vendar pa so me figurice Angry Birds & Co. naravnot navdušile: :-D

    Pa kaj sploh delaš na ORP, če bi lahko bila tvoja prihodnost v slaščičarstvu?! ;-)

    LP Krasniqi

    OdgovoriIzbriši
  4. Hvala še tebi "Krasniqi". Za resno slaščičarstvo je premalo časa. Te torte so samo vzporedni projekti, da si zapolnim še tisto malo časa ki ga imam doma.

    OdgovoriIzbriši
  5. Hvala Tamara. V eni izmed naslednjih objav bo še druga.

    OdgovoriIzbriši
  6. Res se vidi napredek v izdelavi tvojih tort, kot tudi figuric, torte izgledajo super, in moj želodček že kruli :)

    OdgovoriIzbriši
  7. danes izdelala drugo presno torto po vasem receptu, zdaj pa nasla se te mojstrovine! bravo! vas ze delim naokoli! super ideje, super dobro...
    mislite, da bi slo narediti presno s ticino maso na vrhu-da bo lepa za sona on zdrava za vse...?h ala!

    OdgovoriIzbriši
  8. lepa za sina in zdrava... hvala

    OdgovoriIzbriši
  9. Hvala Jasna za pohvale. Presna torta prekrita s tičino pa ni po mojem okusu oziroma tole dvoje ne paše skupaj. Poleg tega bi bilo težko presno obleči v tičino, ker je presna premehka.

    OdgovoriIzbriši