petek, 16. avgust 2013

Nogometna torta

Nogometna torta - Soccer cake

Danes ena torta iz arhiva, ki še ni prišla na vrsto za objavo. Glede na to, da sem se dokaj dobro zverziral v izdelavi in oblačenju tort v tičino maso, mi je všeč, da lahko kakšno torto naredim samo s kremo in dodatki. Tokrat sem preizkušal moje sposobnosti v nanašanju švicarske maslene kreme z belo čokolado z dresirno vrečko in izdelavi nogometnega igrišča. Pri nogometnem igrišču sem stremel k temu, da bi zelena plast igrišča izgledala kot trava, zato sem to izvedel tako, da sem kokosovo moko pomešal z zeleno barvo za živila in dobil zeleno kokosovo moko, ki sem jo samo potresel po vrhu torte in efekt trave je bil narejen.

Nogometna torta - Soccer cake

Torta je bila sestavljena iz svetlega biskvita (polnozrnata moka), s kremo iz nutelle, sladke smetane in mascarpone sirčka, obdana s švicarsko masleno kremo z belo čokolado in potresena s kokosovo moko. Linije igrišča sem delal z royal icing maso, ki pa bi bile lahko veliko lepše narejene. Figuric tokrat nisem izdeloval, saj je bil za torto namenjen plastični komplet nogometašev in golov. 

Nogometna torta - Soccer cake


5 komentarjev:

  1. Vidim, da ni tematike, ki ti ne bi ležala... Čudovita torta! Bi bilo prav škoda ne arhivirati takšnih mojstrovin... :) in jih seveda deliti z nami na blogu... :)
    Pozdravček,
    Simona

    OdgovoriIzbriši
  2. Super rešitev za zeleno travico, bravo;)

    OdgovoriIzbriši
  3. Kakšna huda ideja za travo. Torta pa je glede na opis in izgled prav gotovo bila slastna.

    OdgovoriIzbriši
  4. Super.zanima me ali pod to travco namazes smetano ali kaj drugega da lepo stoji ali kar po biskvitu natreses? Zgleda super

    OdgovoriIzbriši
  5. Super.zanima me ali pod to travco namazes smetano ali kaj drugega da lepo stoji ali kar po biskvitu natreses? Zgleda super

    OdgovoriIzbriši