torek, 6. avgust 2013

Biba se giba - figurice za torto

Pa smo pri risankah. Naša mala princeska zelo hitro odrašča ampak so ji risanke še vedno zelo všeč. Ste že ugotovili, da je zadnje čase zelo veliko risank, ki so poučne oziroma zelo interaktivne in prisilijo otroke, da ob gledanju sodelujejo, razmišljajo in gibajo? Kljub poplavi raznih japonskih sci-fi risank, me zelo veseli, da je sedaj precej takšnih, kjer se lahko naši otroci tudi kaj naučijo, ne pa da jih risanke samo zabavajo. Med takšnimi interaktivnimi in gibalnimi risankami je tudi risanka Biba se giba, ki je ob nedeljah zjutraj v Živ Žav-u. V njej nastopajo deklica Biba, zmajček Dosi in čarovnik.

Idejo za te figurice mi je dala že moja mala princeska, ki je ob nedeljah zjutraj pri gledanju risanke Biba se giba veselo poskakovala in ubogala vsa navodila glavne junakinje Bibe. Kasneje pa je prišlo do uresničitve te ideje, saj me je znanka prosila, da bi ji naredil figurice za torto na temo te risanke. 

Odjadral sem na splet, ker me je zanimalo kakšne tortice in figurice so drugi naredili na temo te risanke. Na začetku sem bil presenečen, saj mi ni uspelo najti nobene fotografije te tortice pri nas. Nato sem se moral precej potruditi, da sem ugotovil originalni naslov risanke, ki je Bo on the go. Pri iskanju v angleškem jeziku,  mi je uspelo najti celo celih 6 tortic na temo te risanke, kar pomeni, da risanka ni toliko priljubljena ali pa zaenkrat še ni toliko zanimiva za tortico na to temo.  

Kljub vročini in mojemu slabšemu oblikovanju človeških figuric so nastali naslednji junaki:

- zmajček Dosi
Zmajček Dosi iz tičine mase - Dezzy fondantZmajček Dosi iz tičine mase - Dezzy fondant
 - čarovnik
Čarovnik iz tičino mase - Wizzard fondantČarovnik iz tičino mase - Wizzard fondant
 - glavna junakinja Biba
Biba iz tičino mase - Bo on the go fondantBiba iz tičino mase - Bo on the go fondant

- in na koncu še glavni junaki skupaj

Biba se giba iz tičino mase - Bo on the go fondant

In kot pravi Biba "Dajmo otroci, hitreje se gibate, moč mi vlivate"



5 komentarjev:

  1. FANTASTIČNE figurice! Jaz risanke ne poznam, ampak figurice pa so mi ZELO všeč! Res si pravi mojster v oblikovanju figuric in še v marsičem, to sem razbrala že iz prejšnji objav... :)... pa vendar me vedno znova presenetiš.
    Pozdravček,
    Simona

    OdgovoriIzbriši
  2. Oh, že dolgo nisem nič brskala po blogih. waaw koliko branja in gledanja slik me čaka.... figurice so ti pa odlično uspele :)

    OdgovoriIzbriši
  3. Se strinjam glede risank. Imamo tudi pri nas malega princa, zato sem kar na tekočem. Figurice so pa čudovite. Najbolj všeč mi je pa zmajček Dosi.

    OdgovoriIzbriši
  4. odlični su, jedva čekam vidjet tortu!

    OdgovoriIzbriši
  5. Tamara, na žalost ne boš videla fotke torte, ker torte nisem delal jaz. Vseeno pa vsem hvala za pohvale.

    OdgovoriIzbriši