ponedeljek, 4. avgust 2014

Torta Pav

Peacock cake fondant figurine front

Avgust je čas za dopust in za objave tortic, ki so se nabrale v zadnjem času in še niso prišle na vrsto oziroma nisem našel časa, da bi spisal vse te tortne objave. 
Včasih so želje mojih znank  za tortice prav posebne in tako je nastala prav posebna in preprosta tortica Pav. Larisa je ena tistih deklic, ki ima zelo rada živali in to ne kar vsakdanje živali, ampak takšne, ki s svojim videzom izgledajo veličastno in mednje lahko štejemo sigurno pave. Otroci pavov skoraj ne poznajo, razen iz živalskega vrta, če pa se dovolj približate bivši šoli za policiste v Tacnu, pa jih lahko tudi slišite. Če imate zares veliko srečo jih lahko tudi vidite, saj tam še vedno živijo vsaj trije, ki se prosto gibljejo po zelenicah med objekti.

Najprej sem se lotil izdelave figurice pava. Figurico sem izdelal iz odlične modelirne sladkorne mase Smartflex Flower iz spletne trgovine Dekoracija sladic.si, s katero je izdelava takšnih figuric skoraj otročje lahka. 

Peacock cake fondant figurine close up


Torta je bila narejena iz treh plasti vanilijevega biskvita, polnjena z vanilijevo kremo z jagodami in  jagodno kremo, vmes je bila navlažena z zmiksanimi jagodami,  premazana s švicarsko  masleno kremo.  Napis in figurica so narejeni iz tičino mase Smartflex. 

Peacock cake fondant figurine back part


1 komentar:

  1. Uau, čudovit je. Res imaš prste za to. Meni se izdelava takškne umetnije prav gotovo ne zdi otročje lahka :)

    OdgovoriIzbriši