ponedeljek, 25. avgust 2014

Blendtec home blender

Blandtec home blender accessories close

Pa mi je uspelo. Končno sem prišel do aparata, ki je bil definitivno na vrhu mojih želja med kuhinjskimi pripomočki.  Ta želja seveda ni bila majhna, saj sem imel v načrtu  nakup enega od najboljših kuhinjskih mešalcev za domačo uporabo in to je Blendtec home blender.

Že dalj časa sem na spletu prebiral recenzije preizkusov raznih kuhinjskih mešalnikov, pregledoval domače in tuje forume s presno prehrano  in si ogledoval filmčke na youtubu. Ker sem že pred časom odločil, da bom imel v kuhinji same vrhunske aparate, sem tudi tukaj iskal najboljšega med najboljšimi. 

Najprej so v ožji izbor prišli kuhinjski mešalniki Blendtec home blender, Vitamix TNC 5200 in Omniblend V. Verjetno ste tudi tisti, ki se odločate za nakup mešalnika prišli do istih ugotovitev, saj se največ piše ravno o teh treh mešalnikih. Po zmogljivosti naj bi bili nekako primerljivi med seboj, vendar pa je velika razlika v ceni in pa izgledu. Pri meni pa ravno izgled zraven zmogljivosti največ šteje. Vitamix po videzu deluje zastarelo pa še cenovno je najdražji od vseh, Blendtec je zame stilsko dovršen in cenejši od Vitamixa, Omniblend pa je po videzu neke vrste mešanica obeh (posoda in ohišje podobno Vitamixu, tipke pa Blendtecu) in najcenejši od obeh. Omniblend je takoj izpadel iz igre, med Vitamixom in Blendtecom pa je odločil izgled v prid Blendteca, nekaj pa je seveda pripomogla tudi cena. 

In sedaj se sprašujete kaj zmore ta moja nova mašina? A ni to samo še eden izmed kuhinjskih mešalcev? Za ponazoritev si poglejte naslednji video:




Blendtec home blender je zares pravi strup za vse, kar pristane v njegovi posodi. Z močjo 1560 watov in motorjem, ki se lahko vrti tudi s 37.000 obratov na minuto, spremeni skoraj vse v prah, gladko kašo ali pa celo v maslo. Z njim si lahko pripravite sveže napitke, kašaste sokove, smoothije, sladolede, različne omake in salse, zmeljete oreške in jih tudi spremenite v maslo ter še veliko drugega. 

Blandtec home blender on close

Odločitev za nabavo in naročilo sem izvedel tik predno smo odšli na dopust, s čimer sem se zavaroval, da na morju ne bom preveč zapravil. Pametno, a ne? Poleg tega je bilo po odličnem dopustu še večje veselje, ko sem vedel, da me doma že čaka naprava, katero sem si že tako dolgo želel. 

Blandtec home blender box closed
Kot otrok sem se razveselil te škatle in vsebine v njej.
V teh dneh sem mešalnik že kar dobro stestiral z različnimi sestavinami in lahko le rečem, da sedaj pa imam res TA PRAVI blender. Izdelava presnih tort sedaj ne bo več tako dolgotrajna kot s prejšnjim, kjer je bilo potrebno kar precej časa, da se je masa oreščkov spremenila v zares gladko maso.  

Blandtec home blender close up

Čeprav drugih dveh mešalnikov nisem preizkusil in če bi ponovno kupoval, bi se sigurno še enkrat odločil za Blendtec, saj izgleda odlično, z njegovo zmogljivostjo sem prezadovoljen, prav tako pa je dopolnil mojo zbirko kuhinjskih pripomočkov. 

V prihodnje bo sigurno nekaj objav z recepti, ki sem jih že pripravil v teh dneh s tem blenderjem, če pa imate kakšno željo oziroma vas zanima kako se blender obnese pri mletju kakšne sestavine, pa željo napišite med komentarje. Če bo izvedljiva (pa ne pisat takšnih, kot jih izvajajo pri WILL IT BLEND), jo bom sigurno preizkusil in vam posredoval moje ugotovitve. 

Sedaj pa grem veselo blendat ;)



18 komentarjev:

  1. Kje si nabavil tole mašinco ? Cena, če lahko vprašam. Hvala

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Priporočena je 560, za zveste obiskovalce bloga, pa se lahko dogovori za kakšen popust. Kontaktiraj na mail bloga.

      Izbriši
  2. Mene tudi zanima cena, sem ravno v fazi nakupovanja enega od treh☺

    OdgovoriIzbriši
  3. Uf,tale mašinca pa ni kar tako.Za ceno pa rajši sploh ne vprašam ;)
    LP,Urška

    OdgovoriIzbriši
  4. Uh, fauš. :P Veselo in luštno ustvarjanje, se že veselim novih receptov & idej. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. :P, Že veselo ustvarjam in fotografiram, samo velik del veselja mi je odnesla tamala, ki si ga je skoraj prisvojila. Zdej bi samo še smoothije pila.

      Izbriši
  5. jel u redu ako napišem da sam ljubomorna??
    i da, zašto ne Vitamix???

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. 1. Prva stvar je sigurno dizajn. Blendtec je veliko lepši od Vitamixa po moji oceni.
      2. Cena. 100 EUR cenejši od Vitamixa
      3. Bolj funkcionalen. Ima že 24 prednastavljenih programov, tako, da si izbereš, kaj boš miksal in to narediš s pritiskom na tipko in greš lahko stran od aparata, pa bo ta naredil svoje. Pri Vitamixu imaš samo gumb za nastavitev, kjer pa se sam odločiš, koliko časa boš miksal in moraš biti skozi zraven.

      Izbriši
  6. Superca! Veselo čaranje!!!!
    Sama imam Tribest, pa je kar mini:) in ne za vse..pa tu in tam klikam in ugibam... Hvalaaaaaa za namig. Ko pride čas :)

    OdgovoriIzbriši
  7. Obožavam kad kupim neki novih kuhinjski stroj, a ovaj tvoj je prava zvjer

    OdgovoriIzbriši
  8. Oooo Blendtec! <3

    Tudi jaz ga bom imela, ko bom velika! Haha, časa mi počasi zmanjkuje sicer... :))

    Juj, če so take cene za te kuhinjske mašince :(

    No, ja, enkrat bo pač treba it v naložbo in to je to.

    Se že veselim novih receptov! ;)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ko bo prišel tisti čas, pa me lahko pocukaš za rokav in mogoče uredimo kakšen popust.

      Izbriši
  9. Vse lepo in prav, jaz imam profesionalni Vitamix prep 3 in ga ne bi zamenjal za Blendtec, saj je ZELO hrupen. Moj prijatelj, ki ga je kupil pri nas sicer za nižjo ceno kot je moj, mi je povedal, da če bom kdaj prodajal mojega, naj ga prišparam zanj. Tudi pokrov Blendteca ne tesni dobro, tako, da če delaš smoothie, nikoli ne smeš napolniti preveč posode, ker odteka tekočima ven, kar pri Vitamisku zaradi veliko boljšega tesnenja nikoli ne pride. Sicer pa je Blendtec zelo zmogljiva mašinca, vendar zaradi samo dvokrakega nože veliko bolj galami kot Vitamix ali Omniblend!

    OdgovoriIzbriši