sreda, 29. oktober 2014

Medvedki Me to you iz sladkorne mase / How to make Me to you fondant figurines

Me to you fondant figurines toppers 3

Po daljšem premoru se vračam z objavami o izdelavi figuric iz sladkorne mase. Cel kup fotomateriala je pripravljenega za objave, pa zares ni časa vsega spisat.

Tokrat predstavljam vodič, kako izdelati medvedke Me to you iz sladkorne mase. Te medvedke verjetno vsi poznate, saj so sivi medvedki z modrim smrčkom prav luštkani. 

Za izdelavo potrebujemo sladkorno maso (tičino maso) v sivi, modri in črni barvi, nož, nastavek za dresiranje z zobci, čopič z nekaj kapljicami vode. 

Me to you fondant figurines toppers fondant color

Najprej iz sladkorne mase sive barve naredimo telo. Večji kos mase najprej zvaljamo v kroglo, nato pa jo s celim prstom na enem delu pristisnemo, da jo rahlo sploščimo. 

Me to you fondant figurines toppers body belly

S tem dobimo izgled telesa s trebuhom. 

Me to you fondant figurines toppers belly side

Manjši kos sive mase zvaljamo v srednje debel svaljek. Prst postavimo na sredino svaljka in ga z rahlim pritiskom valjamo, da ostane na obeh koncih debelješi del mase, na sredini pa se zoža. 

Me to you fondant figurines toppers legs making

Postavimo ga v obliki črke V, tako da sta debelejša konca obrnjena naprej, ožji del pa s prsti dobro sploščimo. Iz tega dela bomo naredili zadnje medvedje tace.

Me to you fondant figurines toppers legs and but in place

Z nastavkom za dresiranje (ali kateri drug predmet, ki ima okroglo obliko), katerega smo prijeli za ožji del, s širokim delom zarežemo v sprednji del medvedjih tac, da dobimo okrogel vzorec, ki povdari spodnji del medvedjih tac.

Me to you fondant figurines toppers foot front

Z vlažnim čopičem rahlo navlažimo spodnji del telesa in ga z rahlim pritiskom postavimo na sploščen del spodnjih medvedjih tac ter pustimo, da se dobro sprimeta. 

Me to you fondant figurines toppers sitting front

V roke primemo nastavek za dresiranje in ga obrnjenega z zobci naprej zabadamo po celetnem telesu in nogah medvedka, tako da dobimo vsaj malo podoben izgled pliša. 

Me to you fondant figurines toppers body fur front

Manjši kos sive mase zvaljamo v tanjši svaljek. Prst postavimo na sredino svaljka in ga z rahlim pritiskom valjamo, da ostane na obeh koncih debelejši del mase, na sredini pa se zoža. Iz tega dela naredimo zgornje šape. 

Me to you fondant figurines toppers upper pawns

S čopičem navlažimo zgornji del telesa in nanj z rahlim pritiskom prilepimo zgornje šape. Tudi ta del naluknjamo z nastavkom za dresiranje. 

Me to you fondant figurines toppers pawns in place front

Iz sive mase oblikujemo kroglo (proporcionalno na velikost telesa) ter si pripravimo še dve manjši kroglici za ušesa ter malo večjo za smrček. 

Me to you fondant figurines toppers head parts

Okroglo kroglo z nastavkom za dresiranje naluknjamo, da dobimo izgled pliša, 

Me to you fondant figurines toppers head fur top

Na glavi navlažimo mesto, kjer z rahlim pritiskom namestimo kroglici, ki jih oblikujemo v ušesa in pa na enem delu sploščeno kroglo, ki jo namestino na mesto smrčka. 

Me to you fondant figurines toppers head no eyes and nose

Iz modre mase naredimo manjšo kroglico, ki jo pritisnemo na smrček, da dobimo moder nosek. Dve manjši črni kroglici pa pritisnemo na glavo, da dobimo oči. 

Me to you fondant figurines toppers head finnished top

Zgornji del telesa rahlo navlažimo in nanj postavimo glavo ter jo rahlo pritisnemo, da se sprimeta. 

Me to you fondant figurines toppers finnished top

Nastalo figurico medvedka Me to you pustimo da se posuši in utrdi. 

Tokrat nisem delal samo enega medvedka, ampak celo tri. Prvi je imel v rokah igračo, drugi je imel v rokah manjšo dekico, tretji pa je ležal in bil pokrit z dekico. 
Me to you fondant figurines toppers toy side frontMe to you fondant figurines toppers toy front

Me to you fondant figurines toppers blanket frontMe to you fondant figurines toppers blanket side topMe to you fondant figurines toppers sleeping front
Me to you fondant figurines toppers sleeping back up
Figurice medvedkov Me to you so bile narejene iz sladkorne mase Smartflex Flower, ki se jo lahko dobi v spletni trgovini Dekoracija Sladic.si.
Figurice naj se sušijo preko noči na hladnem in suhem mestu (ne v hladilniku).

Za ostale vodiče in prikaze izdelave,  pa poglejte zavihek Kako izdelati / How to make. 


14 komentarjev: