petek, 13. marec 2015

Torta Despicable me Its so fluffy

Despicable me unicorn its so fluffy fondant cake front

Tokrat pa tortica o eni zelo puhasti živalci in sicer samorogu iz risanke Jaz baraba v originalu Despicable me. 
Lani sem delal tortico na temo glavnih junakov te risanke in sicer dveh minionov Dave-a in Stuart-a, ki si ju lahko ogledate v objavi Tortica jaz baraba, prav tako pa sem tudi napisal vodič, kako izdelati figurico Miniona iz sladkorne mase, ki ga lahko najdete v objavi Minion figurica

Čeprav gre za luštno risanko, pa je v njej prav poseben prizor, ki se je mnogim vtisnil v srce in je postal že pravi kultni prizor te risanke. Gre se za prizor, kjer punčka na karnevalu vidi puhastega samoroga in izreče znameniti stavek " Its so fluffy, I`m gonna die!" Da bi dobila tega puhastega samoroga, pa mora s pištolo na kroglice zadeti vesoljsko ladjo, kar pa ji ravno ne uspeva. 
Kdor ni gledal celotne risanke, si naj pogleda samo tale odlomek in mu bo vse jasno. 

                                                                                Vir: Youtube

Tudi jaz sem  se najprej lotil izdelave figurice samoroga iz sladkorne mase. Kot sem že večkrat omenil, veliko raje izdeluje figurice živali ali predmetov, kot pa človeške figurice. 


Ko je bila figurica končana, je celo moja tamala dejala, da bi tudi ona imela to puhasto igračko. 

Despicable me unicorn its so fluffy fondant figurine

Despicable me unicorn its so fluffy fondant figurine side

Tortica je bila sestavljena iz čokoladnega biskvita, polnjena z nutellino kremo, premazana in zravnana s švicarsko masleno kremo s temno čokolado in oblečena v sladkorno maso Smartflex Velvet.  Figurica samoroga je bila izdelana iz sladkorne mase Smartflex Flower iz spletne trgovine Dekoracija sladic.si

Despicable me unicorn its so fluffy fondant cake nutella cake

1 komentar:

  1. Hi, hi, kot nalašč sva odprli objavo skupaj s hčerko, ker je na vrsti 'risanka'. Pravi: 'Iiii, lepa tortica! Zelo mi je všeč!' Čudovita, ja, kot nalašč za deklice :).
    Sva si ogledali posnetek in nama je jasno....
    Vam pa želiva krasen vikend!

    OdgovoriIzbriši