ponedeljek, 9. marec 2015

Torta Gusar in kljuka

Captian hook fondant chocolate cake front

Danes še ena objava iz arhiva neobjavljeni fotk, ki je primerna za vse čokoholike. Tokrat je na vrsto prišla prav posebna čokoladno čokoladna torta na temu gusarjev, katero sta krasili figurica gusarja in gusarske kljuke. 

Že precej časa je minilo od moje prve torte na temo gusarjev, ki sem jo takrat poimenoval Piratski otok. Takrat sem figurice izdeloval še iz marcipana, prav tako pa sem tudi torto oblačil v marcipan. Kasneje se je vse spremenilo, ko sem odkril sladkorno maso (tičino maso), iz katere se figurice izdelajo na veliko lažji način. Tudi oblačenje torte je veliko lažje, saj se sladkorna masa ne trga tako hitro, kot se strga marcipan. 

Tokratnja torta ni bila oblečena niti v sladkorno maso, niti v marcipan, ampak je šlo za mešanico različnih vrst čokolade. 

Najprej sem iz sladkorne mase Smartflex Flower, ki je kompaktnejša in primerna za izdelavo figuric oziroma drugih okraskov, izdelal gusarsko kljuko. Zgornji del kljuke (kavel) sem ovil okrog kozarca, da sem dobil obliko in ga preko noči pustil, da se je posušil. Naslednji dan sem ga z malo vode prilepil v spodnji črni del ter pustil, da sta se oba dela sprijela. Nastala je prava gusarska kljuka. 

pirate hook from fondant close up


V nadaljevanju sem iz sladkorne mase Smartlfex Flower izdelal še figurico gusarja črnobradca. 

Captian hook blackbeard from fondant close up


Torta je bila sestavljena iz čokoladnega biskvita, polnjena s čokoladno kremo, premazana in zravnana s švicarsko masleno kremo s temno čokolado, prelita z ganache kremo iz temne čokolade ter okrog obdana s čokoladnimi palčkami. Če pa tole ne zadovolji pravega čokoholika, potem pa res ne vem, kaj bi lahko še več naredil. Figurice so bile izdelane iz sladkorne mase Smartflex Flower iz spletne trgovine Dekoracija sladic.si.  Da pa torta ni bila preveč prazna, sem vanjo zapičil še dve gusarski zastavici.

Captian hook blackbeard fondant chocolate cake close up




1 komentar:

  1. Zanimiva ideja in slastna izvedba! Za otroške gusarje in gusarje po srcu:)

    OdgovoriIzbriši