sreda, 6. maj 2015

Angry birds čokoladno pomarančna torta

Angry birds chocolate orange cake with fondant figurines first shot

Ste me pogrešali? Upam, da ne preveč, saj ste si tudi vi verjetno vzeli kakšen dan dopusta ali pa izkoristili te praznične dneve, da ste bili skupaj z družino. Čeprav nam je vreme cel teden nagajalo, pa sta bila dva dneva pravi balzam za naše duše, ko smo se odpravili na dvodnevni izlet na Dunaj v lastni režiji. 

Prav tako se mi je v zadnjem času nabralo preveč ur sedenja za računalnikom, zato je bila odločitev, da se za nekaj časa odklopim iz spleta, pravilna. In kot je že v navadi, je najlažje začeti z objavo o  torti. Tokrat je na vrsti nova Angry birds čokoladno pomarančni torta s figuricami jeznih ptičev in pujsev iz sladkorne mase, ki so še vedno ene izmed najbolj popularnih figuric. 

Kot vedno sem tudi tokrat najprej izdelal figurice osnovnih likov - jeznih ptičev iz osnovne igre Angry birds, ter dva pujsa in kraljico pujsov. Figurice so bile izdelane iz sladkorne mase Smartflex Velvet. 

Angry birds fondant figurines 6 birds and 3 pigs

Tudi ta Angry birds čokoladno pomarančna torta ni bila oblečena v sladkorno - tičino maso, ampak je bila tudi tokrat oblita z čokoladno ganache kremo in okrašena z nekaj koščki tempirane temne čokolade. 

Angry birds čokoladno pomarančna torta je bila sestavljena iz čokoladnega biskvita, pomarančne kreme iz svežih pomaranč in pomarančne lupinice, zravnana s švicarsko kremo s čokolado, prelita z čokoladnim ganache-jem. Okoli torte sem nalepil delčke tempirane temne čokolade. 

Angry birds chocolate orange cake with fondant figurines with tempered chocolate

 

9 komentarjev:

  1. Kot nalašč za vse ljubitelje jeznih ptičkov. Ja, vedno ti uspe!
    Krasno za kratek pobeg! Ravno sem prebirala nekaj o Mariji Tereziji in se spomnila Schönnbrun. Lep je, Dunaj... Mi smo se potepali malce ob obali....slovenski :). Prilegel bi se še kakšen dan brezčasnosti, a vendar. Kratko in sladko.
    Prijetne dni!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Včasih prav paše kakšen pobeg, sploh v prelepo naravo ali pa v mesta s tradicijo.
      Hvala!

      Izbriši
  2. Zanimiva torta, kot vse do sedaj )vsaka po svoje). Zanima me recept za pomarančno kremo. Mogoče je že v katerem izmed predhodnih postov?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Opis za pomarančno kremo je pri objavi o pomarančnem tiramisuju, s tem, da je dovolj sok ene pomaranče, da je krema dovolj gosta in ne pretekoča.
      (sok ene pomaranče, pomarančna nastrgana lupinica, 2 žlici rjavega trsnega sladkorja, 200 ml sladke smetane, 500 g mascarpone sirčka)

      Izbriši
  3. čisto po mojem okusu, tudi mene je zanimala pomarančna krema. hvala za objavo.
    pomarančni tiramisu pa je itak najbolši tiramisu kar sem ga kdaj jedla....če ga delam naredim vedno tega, še nutelinega "nese"

    naslednja torta bo po tem receptu

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Me veseli. Pomarančni tiramisu pa je res zakon ;)

      Izbriši