sreda, 22. julij 2015

Torta žirafa Sophie v džungli

Giraffe Sophie jungle fondant cake blog shot

Poznate žirafo Sophie? Žirafa Sophie je namreč igrača, ki je postala svetovna uspešnica, namenjena dojenčkom/otrokom pri odraščanju. Tudi sam sem prvič slišal zanjo nekaj časa nazaj, pa čeprav ima naša tamala cel kup igrač.  

Žirafa Sophie je narejena iz naravnih materialov, zato jo otroci obožujejo, saj je idealna za grizenje, koristna pa je tudi pri razvoju vida, sluha in pri razumevanju vzorčno-posledičnih povezav. Figurica žirafice je nastala leta 1961 v delavnici Delacoste na Rue de Nazareth v Parizu  iz naravne gume drevesa kavčukovca, mojstri pa so jo poimenovali Sophie. V letih 1980 do 2000 so figurice žirafe Sophie preplavile svet, postala je ena najbolj prepoznavnih igrač, z nagradami pa potrjujejo njeno kakovost na vseh celinah.  Vir: Žirafa Sophie

Ker doma nimamo delavnice, ne morem izdelati igračke v obliki žirafe Sophie, lahko pa v kuhinji izdelam torto žirafa Sophie v džungli

Najprej sem se lotil izdelave figurice žirafe Sophie iz sladkorne mase. Ker ima originalna igračka zela tanke noge, sem vedel, da mi brez opore ne bo uspelo izdelati figurice v stoječem položaju, zato sem se raje odločil za sedeč položaj, ki ga je veliko lažje izdelati, poleg tega pa ni potrebna opora, da je figurica ostala v stoječem položaju. 

Giraffe Sophie fondant figurine front

Giraffe Sophie fondant figurine side shot


V nadaljevanju sem iz sladkorne mase izdelal še majhno tortico z eno svečko, ki nakazuje na prvi rojstni dan. 

Giraffe Sophie fondant figurine with a cake fondant

Na začetku sem imel idejo, da bo torta precej minimalistična, samo s figurico žirafe Sophie in tortice, vendar pa sem na koncu popustil ideji moje hčerkice, ki je dejala, da bi bilo fino, če bi torta izgledala kot džungla. Iz sladkorne mase sem izdelal še glavo opice, leva, slona, nosoroga in zebre ter nekaj palm. 

Giraffe Sophie jungle fondant cake elephant lion

Giraffe Sophie jungle fondant cake zebra

Giraffe Sophie jungle fondant cake back side monkey

Tortica je bila oblečena v sladkorno maso Smartflex Velvet iz spletne trgovine Dekoracija sladic, figurice pa so izdelane iz sladkorne mase Smartflex Flower

6 komentarjev:

  1. Iiiii, nadljubka je! To je razveselila srce mamice in navdušila vse prisotne! Kaj šele otroške učke...in prstke :). Mi še vedno radi pogledamo slik'ce prvega rojstnega dne. Prva torta je prva torta, a ne?!
    Pozdravčki!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala Sabina. Sedaj si me spomnila, kakšno torto sem naredil za najino tamalo za 1 rojstni dan. Daleč od takšnih, ki je delam sedaj.

      Izbriši
  2. Vau, cudovita! Res neverjetno lepa. Vse pohvale mojstru. Mimogrede, Sophie je res zakon.

    OdgovoriIzbriši