petek, 11. marec 2016

Presne raffaello kroglice

Raw raffello balls - presne raffaello kroglice naslovna fotka

Včasih so najlažje in najpreprostejše stvari zares najboljše. Brez posebnega napora in z nekajurnim namakanjem nastanejo presne raffaello kroglice.

Raw raffello balls - presne raffaello kroglice od blizu

Poznam zelo malo ljudi, ki ne marajo okusa po kokosu. Se pa sigurno včasih najde kdo, ki pravi, da mu kokos ni všeč, saj se mu mlet kokos zatika po zobeh in ga ima potem cel dan v ustih. Kljub temu pa upam, da se bo našlo več ljubiteljev kokosa, ki jim bo ta recept všeč.

Vseeno pa sem želel, da kroglice ne bo sestavljal samo kokos, ampak sem z mešanico indijskih oreščkov in datljev dobil nevrtalno sladkast okus, ki malce spominja na tisti hrustljavi del v pravih raffaello kroglicah. 



Raw raffello balls - presne raffaello kroglice iz ptičje perspektive
 


Presne raffaello kroglice


Raw raffello balls - presne raffaello kroglice recept

- 100 g indijskih oreščkov
- 50 g kokosove moke
- 50 g datljev
- ščep soli
- oluščeni mandlji cca 20 kom
- kokosova moka za valjanje kroglic

Raw raffello balls - presne raffaello kroglice focus on front

Kot vedno pri presnih sladicah, moramo datlje in oreščke namočiti čez noč ali vsaj za 6 ur. Mandlje lahko kupimo že olupljene, drugače pa jih namočimo za nekaj ur v toplo vodo in jih kasneje olupimo. 

Namočene indijske oreščke in datlje zmeljemo na zelo fino. Lahko si pomagamo z blenderjem ali pa s kakšnim drugim aparatom, ki z lahkoto opravi to nalogo. Pri nas doma je to še vedno sokovnik Omega 8006 (ja še vedno deluje in to vsak dan) z nastavkom za mletje. Zmešamo jih skupaj s kokosovo moko in ščepcem soli, da dobimo gosto maso iz katere lahko oblikujemo kroglice.

Za enakomerno velike kroglice, maso zajemamo z žličko in z rokami maso oblikujemo v krogljico, v katero smo pred tem vstavili olupljen mandelj. Na koncu kroglico povaljamo v kokosovi moki. 

Presne raffaello kroglice hranimo v hladilniku nekaj dni. 

Raw raffello balls - presne raffaello kroglice na temnem ozadju

5 komentarjev:

  1. Kako nežno vabijo...Jaz ga obožujem. Kokos. Vse, kar diši in ima okus po njem. Jih pripravim še danes, točno po tem receptu z drobno različico. Namesto mandljev v sredici uporabim pražene lešnike. Imam sveže pražene in so njami.
    Pa sladek vikend!

    OdgovoriIzbriši
  2. Recept sproban, kroglice odlične :) Hvala za recept.

    OdgovoriIzbriši
  3. Ne vem, zakaj vedno v maso za kroglice dam notri kakav, ko so njami tudi brez njega. Zelo. Ena slabost... prehitro jih zmanjka...

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. ;) Sem jih imel tudi s kakavom in zdrobljenimi lešniki, kao ferrero rocher varianta, pa nisem fotkal ;)

      Izbriši