torek, 5. april 2016

Torta račke

Duck fondant chocolate cake blog shot

Kaj narediš, ko se začne pomlad in nastopi značilna spomladanska utrujenost? Včasih so rekli, da je treba nabrat trobentice in iz njih skuhati čaj, ki naj bi pregnal spomladansko utrujenost. Čaja iz trobentic tokrat ne bomo kuhali, se pa najde rešitev nekje drugje. 
Letošnja zima mi je pobrala kar  precej moči in zdi se mi, da se mi že začenja poznati številka EMŠO na osebni izkaznici. Zadnje čase je vse preveč dela z drugimi projekti in zadevami, zato mi zmanjkuje časa za spletno ustvarjanje. In v takšnih primerih je odličen vir za objave arhiv neobjavljenih fotografij  iz preteklih let. Ena serija fotografij, ki mi je padla v oči  je bila na temo tortice Račke.

Duck fondant chocolate cake ducks and water lilly


Tortice so še vedno moja "antistresna" terapija.  Nekateri moški se sproščajo in kasneje živcirajo pri ogledu nogometnih tekem, za nekatere pa je lahko sproščujoča izdelava figuric iz sladkorne mase. Nekateri terapevti celo svetujejo delo z rokami in mečkanje, ki pri izdelavi figuric iz sladkorne mase pride zelo prav. Tortica Račke je nastala že pred več kot enim letom, kjer sem se odločil, da naredim tortico v obliki ribnika z račjo družino. 

Duck fondant chocolate cake ducks on the cake

Tortico sem okrasil s figuricami iz sladkorne mase v obliki račk, lokvanjev in vsem na videz poznan širokolistnih rogoz (te visoke rastline z rjavim nastavkom).  

Duck fondant and water lilly figurine

Tortica je bila sestavljena iz čokoladnega biskvita, čokoladnih krem in oblečena v sladkorno maso Smartflex Velvet iz spletne trgovine Dekoracija sladic.si.

Duck fondant chocolate cake front shot

 

1 komentar:

  1. Sladka antistresna terapija. Ma ne, saj jih še ne šteješ enaindevetdeset..
    Je pa res, da moramo včasih tako drvet, da ... moramo pošteno pretehtat, kaj ja in kaj ne... ter kdaj.
    Ljubka tortica za vse... račke :)
    Bodite sladko in neutrujeno.

    OdgovoriIzbriši