torek, 13. december 2011

Skutna torta z breskvami

Recept za podobno torto sem našel že dolgo časa nazaj in se je spet prikradel nazaj v mojo kuhinjo. Pomoje najbolj enostavna torta za pripravo, saj ni potrebno peči biskvita. Izgled torte danes ni bil pomemben, saj je vse skupaj nastalo v 20 minutah. (celotnega postopka nisem slikal, pa še ti dve sliki sta nastali čist slučajno)

Za pripravo potrebujemo:
- baby piškote - 1 zavitek (lahko tudi več, če želite imeti več "biskvita")

- 150 gramov masla
- 50 gramov zmletih mandljev
- 250 gramov skute
- 2 lončka navadnega jogurta
- 250 ml sladke smetane
- 100 gramov sladkorja
- zavitek želatine v prahu
- pločevinka breskvinega kompota 

Najlažje je, da baby piškote ali pa kakršne koli navadne piškote (albert ali podobno) zmeljemo v multipraktiku in dodamo zmlete mandlje. Stresemo v posodo, kjer nastalo mešanico prelijemo s stopljenim maslom. Premešamo, da piškoti vpijejo vso maslo, nato pa jih stresemo v tortni model (26 cm) in z roko (lahko tudi z metlico za tlačenje krompirja-pire) dobro pritisnemo ob dno. Tortni model damo v hladilnik za 10 minut. 

Nato v večji posodi z električnim mešalcem zmešamo skuto, jogurt, sladko smetano, polovico tekočine kompota  in sladkor, da nastane gladka  masa. Na koncu dodamo vrečko želatine v prahu in še enkrat dobro premešamo. Nastalo maso vlijemo v tortni model na mlete piškote in po vrhu okrasimo z narezanimi rezinami breskev iz kompota. 


Sedaj pa nastane problem, ker je tako pripravljeno torto potrebno imeti v hladilniku 4-5 ur če vam to uspe, saj je potrebno, da se masa strdi.

Pri nas ni zdržala toliko časa, zato pa se na slikah vidi, da je bila masa še malo mehka. Kljub temu pa je bila torta zelo dobra.


Varijant za podobno torto je še mnogo, saj se je da narediti skoraj iz vsakega sadja, pač je treba malo improvizirati.

Pa dober tek!


Ni komentarjev:

Objavite komentar