nedelja, 1. april 2012

Rolada iz polnozrnate moke

Zadnje čase sem se precej ukvarjal s peko različnih vrst slaščic, s poudarkom na bolj zdravih sestavinah. V vseh slaščicah namesto navadne bele moke uporabljam polnozrnato moko, namesto sladkorja pa stevio.  V času od prejšnje objave sta nastali tudi dve torti s poudarkom na zelenjavi. Ena je bila korenčkova torta, druga pa čokoladno bučkina torta. Recepta za obe bom objavil v enem izmed naslednjih zapisov. Lahko pa samo napišem, da sta bili obe torti zelo dobri (po mojem mišlenju celo boljši od vseh tort katere sem do sedaj naredil), saj so vsi moji sodelavci obe torti zelo pohvalili, pa čeprav sploh niso vedeli kakšne vrste torti sta. Danes pa en čisto kratek recept za domačo rolado.

Za pripravo potrebujemo: 
- 5 jajc

- 3 žlice stevie (5 žlic sladkorja)
- 5 žlic polnozrnate moke
- pol vrečke pecilnega praška

V večji skledi z mešalnikom zmešamo 5 jajc skupaj s stevio (sladkorjem) da masa naraste in postane penasta. Dodamo pol vrečke pecilnega praška in z lopatko počasi vmešavamo polnozrnato moko, katero dodajamo po žlicah. Pečico segrejemo na 200 stopinj. V večji pekač (tisti iz pečice) namestimo papir za peko,  nanj zlijemo nastalo maso ter jo lepo razporedimo po celotnem pekaču. Pečemo na 200 stopinjah 10 minut. Ko je biskvit pečen, ga skupaj s papirjem za peko zvrnemo na kuhinjsko krpo, odstranimo papir za peko ter biskvit zavijemo v kuhinjsko krpo kot rolado in pustimo, da se ohladi. 

 
Ko je biskvit ohlajen, ga odvijemo in namažemo s priljubljeno marmelado ali pa kakšnim drugim nadevom. V mojem primeru je bil to "taščin" slivov džem. 




In na koncu še sliki končane domače slivove rolade iz polnozrnate moke.






Pa dober tek!

Ni komentarjev:

Objavite komentar