ponedeljek, 7. maj 2012

Nekaj malih sprememb in novosti na blogu

Danes sem se odločil, da se malo posvetim nastavitvam in urejanju tega bloga. Na začetku nisem imel nekih pretiranih ambicij za pisanje in sem mislil, da bom z objavami na blogu kmalu končal. Tudi ime bloga "Še en blog o kuhanju" je nastalo čisto brez razmišljanja. Sedaj sem to uredil tako, da sem ime spremenil v "Moj svet kuhanja in priprave sladic", kateri malo bolj opisuje o čem objavljam na blogu. 
Prav tako sem pri spremljanju statistike obiskov in posameznih zapisov ugotovil, da se je precej povečal obisk iz IP številk tujih držav. Največ teh obiskov je zaradi objav zapisov o tortah, katere so skoraj najbolj obiskane. Ker ti obiskovalci mojega pisanja verjetno ne razumejo in vidijo predvsem fotografije, sem poskusno v desni stolpec dodal nov dodatek "gadget" Google Translate, kateri omogoča prevajanje celotnega bloga v jezik, katerega razumejo. Problem je seveda, ker ima Google translate kar precej težav s prevajanjem slovenščine v druge jezike, vendar pa vse le ni tako črno kot se zdi. Pri preverjanju, kako zadeva deluje, sem ugotovil, da je napak res zelo veliko, vendar pa je objava oziroma zapis za njih veliko bolj razumljiv, kot pa da berejo zapis v slovenščini. Ta nov dodatek bom nekaj časa pustil, da vidim, kako se bo obnesel.
Prav tako, sem ugotovil, da sem zadnje čase izpuščal recepte za zelenjavne jedi in se bolj posvečal raznim sladicam. Glede na to, da prihaja poletje in je treba skrbet za postavo, bo sladic mogoče malo manj. Vsaj upam, da bo. 

Prav tako pa sem pripravljen na razne pripombe oziroma zamlisli, kako izboljšati blog. 

Lep pozdrav vsem obiskovalcem.

4 komentarji:

  1. Pravi mojster za sladice!

    OdgovoriIzbriši
  2. Hvala za pohvalo. Izdelava sladic mi res leži.

    OdgovoriIzbriši
  3. Super blog in krasni recepti. Da o ustvarjalnosti pri tortah ne govorim ... krasne sladice :-))

    LP, Ines

    OdgovoriIzbriši
  4. Hvala za pohvale tudi tebi inci. Obljubim, da se bom še naprej trudil z zanimivimi objavami. LP

    OdgovoriIzbriši