petek, 28. september 2012

Rafaello cake pops


Tole pa je nastalo z veliko pomočjo moje skoraj petletne "slaščičarke". Ker mi je ostalo še nekaj biskvita od torte, katero sem pripravil za sina od sodelavca, sem se spomnil, da bi lahko poskusil narediti cake pops, ki so sedaj zelo priljubljeni. Gre se za neke vrste tortice na palčki v velikosti grižljaja. 
Ko je moja mala videla, da ati na sebe daje predpasnik, je takoj stekla v svojo sobo, si vzela svoj predpasnik ter prišla v kuhinjo in dejala, da bo pomagala, pa čeprav ni vedela kaj bo ati delal. No prav, pa bom imel pomoč.

Izdelava je zelo preprosta, treba pa je dati domišljiji prosto pot. V skledo sva z roko nadrobila biskvit, mu dodala veliko žlico mascarpone sirčka, žlico kokosove moke in žlico grobo zmletih mandljev. Vse skupaj sva premešala, da je nastala gosta masa iz katere je mala začela oblikovati kroglice. Prav fino je bilo opazovati, kako poskuša s krožnimi gibi izdelat lepo kroglico.  Vse glih niso bile kroglice, vendar pa se je močno potrudila. Ata je ta čas stopil čokolado in sladko smetano ter pripravil lesene palčke (tiste ta tanke za ražnjiče). Vrh palčk sva namakala v čokolado, palčke zapičila v kroglice, nato jih dala v hladilnik za 30 minut, da se je masa ohladila. Pri tem je masa postala še bolj kompaktna, čokolada pa se je strdila in fiksirala maso na palčko. Po 30 minutah sva palčke vzela iz hladilnika in še hladne namakala v stopljeno čokolado, jih zapičila v stiropor ter potresla s kokosovo moko, nato pa jih dala nazaj v hladilnik, kjer bodo "zorele" do jutrišnjega dne.  

Za prvič jih je izdelala z odliko. Se vidi da ima nekaj tudi po atiju.




Tole je bila sladka predpriprava na torto, ki bo sledila.

3 komentarji:

  1. Čudovite kroglice! Tudi dobre sigurno. Menim, da so taki trenutki,ko so otroci kreativni in želijo sodelovat in ustvarjat, najlepši in najbolj bogati.
    Naj jih bo čimveč.

    OdgovoriIzbriši
  2. Še najboljše je takrat, ko na kratko zapustiš kuhinjo, ona pa to takoj izkoristi in začne namakati prst v čokolado. Ko pa prideš nazaj pa se dela, kot da nič ni in se hudomušno smeji. Na koncu ti pa prizna, da je probala malo čokolade in da je full dobra. ;)

    OdgovoriIzbriši