sreda, 13. marec 2013

Torta Garfield z metuljčkom na nosu


Za tole tortico so pa krive sodelavke od moje boljše polovice. S tortico so želele obdariti eno izmed njih in se spomnile, da bi pa lahko jaz naredil eno takšno majhno tortico. V bistvu mi je prišlo prav, saj sem lahko preizkusil razstegljiv obroč za torto, ki ga še nisem uporabil. Okus so mi prepustile, izgled pa naj bi bil nekaj v stilu mačke. Ker vem, da so vse sodelavke za hece in ne bi bilo narobe, da je torta po izgledu bolj otroška,  sem se odločil, da naredim torto na temo Garfielda. 

Točnega recepta danes ne bom pisal, saj so sestavine že v prejšnjih objavah, napišem pa lahko, da je biskvit narejen z mletimi mandlji namesto moke, namočen z Baileys kremnim likerjem, dve plasti jagodne mascarpone kreme in oblečena v marcipan. Spečena je bila v najmanjši možni velikosti tortnega obroča, torej na fi 16 cm. Tudi tokrat nisem bil sam zaslužen za celo tortico, saj se je kot pomočnica zopet izkazala naša mala kuharica. 


Ker je naša mala kuharica hotela, da ima tortica vsaj enega metuljčka, je bil kar problem, kam sedaj namestit metuljčka. Odločil sem se,  da ga dam na nosek in namestim oči skupaj, kot da škili.
Ko je tortica v ponedeljek zjutraj romala k novi lastnici, sem komaj čakal, da dobim povratno informacijo. No? In? Ja , zopet je uspela.  


5 komentarjev:

  1. Oh joj, ne morem se nagledat teh tvojih receptov. Že dva dneva samo listam pa listam pa listam... :P Super recepti, kakšnega zagotovo poiskusim, predvsem tiste, kjer ni potrebno preveč talenta za ustvarjanje (tičina masa je zame čisto preveč) haha. :)

    OdgovoriIzbriši
  2. super je in verjamem, da je uspela...metuljček ji da pa še posebno noto, tako, da tvoja pomočnica ve, kako je treba :)

    OdgovoriIzbriši
  3. Hvala vsem za pohvale.

    Pink_Diamond saj od zdaj naprej bo veliko lažje, ker boš lažje sledila objavam, ki so 1 do 2 na teden ;)

    Tudi meni je bila tičina masa včasih preveč, vendar pa se nekaterih tort brez nje ne da izdelati tako v nulo. Saj se da tudi z kremo Ganache ali pa kakšno masleno kremo, vendar pa je veliko več truda, da je torta ravna in zglajena. Odvistno je pač od tega, kaj lastnik torte želi. Lahko oblikovno hudo lahko pa iz zdravih sestavin, vendar pa oblikovno ne tako lepo. Se pa da tudi brez tičine mase ali marcipana narediti prav hudo lepe torte, vendar pa me na tem področju čaka še nekaj dela.

    OdgovoriIzbriši