ponedeljek, 18. marec 2013

Osvežilen sok

Kako sploh naj začnem tale zapis? 
Čeprav sem kar zimski človek, mi pa letošnja zima že malo preseda. Oba s psičko imava že dovolj snega in dežja. Več kot polovico zime sva bila na sprehodih premražena in skoraj v celoti premočena. No, ni  pa vse tako črno kot sem napisal. Po sprehodu sem vsaj  imel izgovor za stiskanje s svojima ljubicama. V bistvu pa komaj čakam, da se začne prava pomlad, kot so že vidni njeni začetki iz fotografij na blogu Čarovnije z male kmetije.

To, da vsako jutro pripravim zelenjavno sadni sok sem že večkrat napisal,  vendar pa se zadnje čase iskal pravo kombinacijo živil, za takšen osvežilen sok,  ki te pripravi, da pozabiš zimo in se pripraviš na  pomlad. 

Magične sestavine so:
- 5 večjih ohrovtovih listov
- 3 vejice peteršilja
- 3 kiviji
- 3 srednje veliki mladi korenčki
- 3 pomaranče
- 1 rdeča grenivka

Vse to sem posočil v sokovniku Omega 8006 in iz naštetih sestavin je nastalo malo več kot 7 dcl  zelo osvežilnega  soka. Ko sem sok  razdelil in počakal na prvi reakciji, sem vedel, da je sok bombastičen. Obe sta ga popili na "dušek" in  rekli, da je to eden izmed bolj osvežilnih sokov, kljub njegovi rjavkasto zeleni barvi. 



2 komentarja:

  1. No to bomo pa sprobali tudi na naših tamalčkih. Sokovnik imamo enak;-)

    OdgovoriIzbriši
  2. Upam, da si tako zadovoljna z njim, kot jaz z mojimm.
    Nikoli ne bom pozabil, ko sem prvič zjutraj naredil sok in smo zbudili našo tamalo, da jo odpeljemo v vrtec. Vsa zaspana je komaj sedela na kavču in napol odprtimi očmi gledala. Prinesel sem ji sveže iztisnjen sok, katerega je začela srkati po slamici. Z vsaki potegom so se ji oči odpirale in ko je popila vse, je bila kot prerojena. Enkratno za videt takšno transformacijo samo po popitem soku.

    OdgovoriIzbriši