četrtek, 11. april 2013

Telebajski - figurice iz tičino mase


Zadnje čase se mi je nabralo cel kup stvari za objavit, vendar pa za vse nimam časa, zato so tudi pozni odgovori in zahvale  na vaše komentarje. Poleg tega pa še izbiram, kaj bi sploh objavil. Navkljub vsemu, pa se ni za bati, da bo zmanjkalo stvari, saj bo vse kar je na čakanju, enkrat v bližnji prihodnosti objavljeno.

Današnjo objavo lahko štejem med bolj prijetne objave, saj lahko rečem, da sem se nekaj časa nazaj šel neke vrste "dobrega samaritana". Zgodbica se začne, ko sem na portalu Kulinarika.net videl temo Figurice za torto: Telebajski. V temi je uporabnica iskala figurice iz sladkorne mase za torto v obliki Telebajskov, ki jo je hotela narediti in okrasiti za nečakinjo. Ker takšnih figuric pri nas ne dobiš, svetovali pa so ji, da jih sama naredi, sem se  ponudil, v kolikor ne najde teh figuric, da jih bom probal jaz narediti, kljub temu, da jih še nisem delal. Sprejela je moj predlog, tako, da sem en večer sedel k mizi in začel z izdelovanjem teh figuric. Figuric pa ne bi izdelal tako lahko, če ne bi imel pri sebi odlične svetovalke in poznavalke Telebajskov, moje male princeske. Kljub temu, da so nekateri dejali, da so te risanke nekaj najhujšega, pa jih je naša gledala z velikim veseljem. Prav tako mi je na mizo prinesla svoji dve plišasti figurici, da sem imel lažjo predstavo, kako kaj izgleda.  Ko sem končal sem figurice poslikal in jih poslal na odobritev porabnici foruma, katera je bila zelo vesela, saj so bile figurice vsaj toliko dobre, kot si jih je sama zamislila. 

Dipsi
Li-Li






















Tinki Binki
Po






















Figurice so čez nekaj dni romale, k novi začasni lastnici, ki je izdelala torto in jo okrasila s temi figuricami telebajskov. Ko sem dobil povratno informacijo, sem izvedel, da je torta uspela, nečakinja in vsi prisotni pa so bili navdušeni nad izgledom torte. 

Takole je pa izgledala kočana torta

Kot sem že večkrat napisal, me nič ne razveseli bolj kot to, da lahko s svojimi skromnimi dejanji osrečimo tako svoje kot tuje otroke.


6 komentarjev:

  1. oh kako lepa gesta :) In res izgledajo super !!!!

    OdgovoriIzbriši
  2. Zelo lepe figurice, za otroke sigurno veliko zadovoljstvo.

    OdgovoriIzbriši
  3. Uauuu, zelo lično. Srečen vsak, ki prejme tvojo torto, ki je skrbno izdelana.

    OdgovoriIzbriši
  4. Me vseeli, da so vam bile figurce všeč.

    inci torta pa ni moja, ampak sem naredil samo figurice zanjo, torto pa je izdelala, ta ki je prosila za figurice.

    OdgovoriIzbriši
  5. Uau kakšni recepti!!!! bravo, vse pohvale.... :))
    slučajno sem zasledila blog, ko sem brskala po kulinariki in iskala ideje za telebajski torto.
    stran je že med priljubljenimi :)
    V glavnem, tudi sama pečem torte in ustvarjam s tičino....za figurice pa nisem preveč :( moja hči praznuje januarja 2.roj dan in čeprav so telebajski malo "ven iz mode" je ona totalno obsedena z njimi. rada bi ji naredila torto, rabim pa figurice. ali obstaja kakšna možnost, da mi jih vi izdelate in prodate?

    lepo ustvarjanje še naprej

    Dolores

    OdgovoriIzbriši