nedelja, 13. oktober 2013

Torta Minecraft

Torta Minecraft - Minecraft cake

Ali vam številka 152 pomeni veliko ali malo? Če moraš za torto izrezati 152 kvadratkov velikih 3 x 3 cm v 6 različnih barvah in z njimi prekriti celotno torto, potem je ta številka kar precej velika.  In ta številka je bila številka, ki se me je držala pri torti Minecraft. 
Minecraft je računalniška igrica, ki je ena izmed najbolj prodajanih računalniških iger in trenutno zelo priljubljena med mladimi,  pa čeprav je grafika v igri, kot iz začetka računalniških iger. Izgled je kot 16 bitna grafika, še iz časov moje mladosti, kar pomeni vse je v obliki kock. Mogoče pa vaš otrok tudi igra to igro in veste o čem pišem. Če pa vas zanima, kako izgleda, pa si lahko predstavitev ogledate na njihovi uradni strani.
Eden izmed ljubiteljev te igre je tudi Luka, kateri se je že večkrat sladkal z mojimi tortami. Ker je zagrizen igralec te igre, je bilo smiselno, da dobi torto o trenutno njemu najljubši računalniški igri.

Najprej sem se lotil glavnega lika - kockastega junaka.

Minecraft junak iz tičino mase - Minecraft fondantMinecraft junak iz tičino mase - Minecraft fondant

Torta je bila sestavljena iz 4 plasti temnega biskvita brez jajc, napolnjena s  kremo iz temne čokolade, zravnana z masleno kremo iz temne čokolade in obdana z 152 kvadratki iz tičino mase v obliki znaka Minecraft. Čeprav sem se probal čimbolj potrudit, pa torte nisem mogel čisto zravnat u nulo, saj so bili vsi kvadratki izrezani ročno, prav veliko odstopanj pa ni bilo.

Torta Minecraft - Minecraft cake

Ena bolj zahtevnih tort za sestavljanje, vendar pa je vseeno uspela, saj je bil Luka navdušen nad izgledom.



2 komentarja:

  1. Ko nekaj delaš z ljubeznijo, nikoli ne razmišljaš, koliko časa ti bo vzelo, da boš nekaj naredil, ampak se lotiš dela in izdelaš svojo vizijo... :). Torta na sliki to lepo potrjuje! Čudovita je!
    Pozdravček,
    Simona

    OdgovoriIzbriši