sobota, 15. februar 2014

Torta za psa

Tortica za psa / Dog cake
Danes pa se bom lotil zopet nove zvrsti objav na mojem blogu. V bistvu bo objava v mojem stilu, vendar pa bo prišla prav tudi drugemu krogu občinstva. Pravzaprav se mi je ponudila priložnost za objavo, saj je ta teden minilo že 9 leto, od kar nam dneve krajša in zapolnjuje naša psička. Naša Bella (lepotička) je dopolnila 9 leto.  Kljub temu, da smo pred 2 meseci doživeli pravi šok - zbolela je za diabetesom (sladkorna bolezen), pa se sedaj še bolj trudimo, da ji nudimo vse, da bo z nami ostala še kar nekaj časa. O pasjem diabetesu oziroma o tem, kako se z njim borimo in naše izkušnje, bom opisal v eni izmed naslednjih objav, saj menim, da bo komu prišla prav kakšna informacija.

Pa se vrnimo nazaj k bolj veseli temi. Že nekaj časa sem se spogledoval z možnostjo, da bi na količino vseh ostalih tort, naredil tudi kakšno pasjo torto. Na netu sem pregledal kar nekaj receptov tort za pse, vendar pa sem se na koncu odločil, da naredim čim bolj enostavno varianto, ki jo bo lahko izvedla tudi naša mala pupa. 

S hčerkico sva združila moči in nastala je preprosta tortica za Bello.

Tortica za psa / Dog cake close up

Potrebujemo
- skodelica pšeničnega zdroba
- 2 in pol skodelice vode
- 2 korenčka
- pločevinka tune v lastnem soku

Prvi korenček sem narezal na tanke palčke, iz drugega pa sem izrezal srčke in krogce. Narezan korenček sva kuhala 10 minut, nato pa ga odcedila. Vodo sva prihranila za kuhanje zdroba
Nato v loncu zavremo dve in pol skodelice vode, dodamo celotno vsebino iz pločevinke tune ter  premešamo. Dodamo pšenični zdrob in ob mešanju na srednjem ognju kuhamo 3 minute. 
Pripravimo plastično kupolasto posodico, katero lahko naoljimo, da bo kasneje tortica spolzela sama ven.  Dno posodice in obod dekoriramo s kuhanim korenčkom, ostali korenček primešamo v zdrob. Ko smo zadovoljni z dekoracijo, pa v posodico zlijemo tunin zdrob. Zgornji del poravnamo, nato pa posodico pustimo vsaj 4 ure na hladnem, da se zdrob shladi in obdrži obliko.
Posodico zvrnemo na krožnik in upamo, da tortica sama pade iz krožnik, drugače si pomagamo z nekaj udarci po posodici. 

Čeprav se slavljenka ni želela fotografirati, pa je bila pri pospravljanju tortice in čiščenju krožnika z jezikom, veliko bolj uspešna.

Tortica za psa / Dog cake Bella

Celotno stvar je izpeljala naša mala pupa, razen rezanja korenčka, pa še tukaj je imela veliko željo. 


6 komentarjev:

  1. Kakšna lepotička! Vse najboljše! Tole je pa res ultra simpl, moj bi jo gotovo pospravil še preden bi ga uspela slikat :) Sliši se pa tako okusno, da se je še jaz ne bi branila na krožniku :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Lepa tortica, lepa lepotička :). Kako ste pa zdaj s prehrano, zaradi diabetesa? Naša psička je že dve leti na presni hrani in živi s tumorji, ni bila operirana, po teh operacijah je nekaj znancev kar hitro ostalo brez psičkov :(

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Zaenkrat so na "vsilili" Hill's Prescription Diet Canine - w/d. Čeprav naša vse poje, pa iščem mogoče kaj bolj primernega. O presni pa bova mal na z/s, da vidim, če bi ji to pasalo.

      Izbriši
  3. Zvezda današnje objave je zagotovo Bella, čeprav je tortica bila namenjena prav njej. Mogoče bi pa bilo kaj takšnega všeč tudi naši havanski bišonki Žiži... :)
    Pozdravček,
    Simona

    OdgovoriIzbriši
  4. Ta vaša Bella je res bella (lepa). tudi tortica je lepa.
    Naša Bella bi bila tudi zelo vesela takšne tortice (je vse razen fižola). Če ga skrijem v hrano (zmeljem) pa ni problema.
    Za diabetes pri psih pa še nisem slišala.
    Vse najboljše Bella in da bi bila deležna še veliko takšnih in podobnih rojstnodnevnih tortic.
    lp, Ljuba.

    OdgovoriIzbriši
  5. o kako sladko bitje! nič čudnega, da je je cuker narasel :) malo heca mora bit. upam, da bo bella še vrsto let z vami in da bo imela prijetno starost. vem, da jo boste fino crkljali. naša pesa je dočakala 14 let in to s kupom enih medicinskih težav. držim pesti! en velik objem kosmati lepotici!

    OdgovoriIzbriši