petek, 21. februar 2014

Torta Spiderman / Spiderman cake

Torta Spiderman / Spiderman cake
Za kratek čas sem se poslovil od izdelave zahtevnih tort, saj mi je izdelava figuric vzela kar preveč časa. Čeprav nekatere 3D figurice iz tičine mase niti niso toliko zahtevne, pa so figurice v 2D še lažje za izdelavo. 

Tokrat sem delal torto za Jakoba, ki se pripravlja na pusta in si je že pred pustom zaželel masko Spidermana. Še predno pa je dobil pravo masko Spidermana, pa je dobil  tortico z masko Spidermana iz tičine mase, ki se lahko tudi poje. 

Torta Spiderman / Spiderman cake
Osnova je bil čokoladni biskvit iz pirine moke, navlažena s kompotom iz višenj, krema je bila sestavljena sladka smetana-mascarpone-vsebina vanilijevega stroka, po obeh plasteh kreme so bile naložene višnje, prelita s ganache kremo iz temne čokolade. Predno se je ganache strdil sem z ganache kremo iz bele čokolade po vrhu nabrizgal kroge in z zobotrebcem vlekel črte navznoter, da je izpadlo kot neke vrste pajkova mreža. 
Za dekoracijo sem izdelal masko Spidermana, ki sem jo predstavil v prejšnji objavi. Črke in številke so iz tičino mase, spodnji rob torte pa je okrašen s stepeno sladko smetano. 

Torta Spiderman / Spiderman cake

Pust pripravi se, prihaja Spiderman!


2 komentarja:

  1. To pa je čudovita torta za ljubitelje Spidermana...
    Pozdravček,
    Simona

    OdgovoriIzbriši
  2. mmmm čokoladaaaa :) torta izgleda božansko :)

    OdgovoriIzbriši