nedelja, 10. avgust 2014

Torta Glasbila

Music instruments fondant cake front
Rompom pom, rompom pom! 

Nekaj takega kriči Žiga, ki s palicama udarja po vsem mogočem, kot da bi udarjal po bobnih. Prav tako pa je navdušen nad flavto, v katero veselo piha, da začne le-ta piskati. Potem je na vrsti še majhna klaviatura, ki pod pritiskom nežnih prstkov oddaja digitalne zvoke. Ta fant ima res potencial, da postane glasbenik, zato je dobil tudi torto v obliki njegovih najljubših glasbil, katero sem poimenoval kar torta Glasbila. 

Imitacijo flavte sem izdelal iz modelirne sladkorne mase Smartflex Flower, ki jo lahko kupite v spletni trgovini Dekoracija Sladic.si. Če takšno flavto vidiš prvič, res misliš, da se nanjo lahko zaigra, ne pa da je iz sladkorne mase in se lahko poje. Prav tako je imitacija klaviature izdelana iz te mase, vendar sem moral zmanjšati velikost, ker drugače bi bila torta premajhna za celo klaviaturo. 

Music instruments fondant cake close up

Najprej sem imel namen izdelati še boben, pa sem se raje odločil, da oblečem torto v sladkorno maso Smartflex Velvet, tako da bo torta izgledala kot boben.  Na koncu sem ugotovil, da sem se kar pravilno odločil, saj je tortica izpadla super. 


Tudi ta tortica je bila iz čokoladnega biskvita in nutelline kreme, oblečena v tičino maso Smartflex Velvet in predmeti iz modelirne sladkorne mase Smartflex Flower. 
Music instruments fondant cake flute, drums and piano close




6 komentarjev:

  1. Ooo, se mi zdi, da prav bliskovito postajaš vse boljši in boljši. Vsaka tortica je krasnejša in tvoje kiparsko modelarske spretnosti so vredne občudovanja.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala. Nekaj podobnega bi lahko rekel za tvoje mostrovine.

      Izbriši
  2. Zelo lepo. Koliko časa ti pa vzame ena takšna tortica?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Največ časa vzame izdelava figuric, saj jih večino delam prvič in še iščem pravi način kako jih najlažje izdelati. Za preproste figurice je tam do 1 ure minimum (priprava mase, barvanje, izdelovanje, delno sušenje, ipd) za kakšne bolj zahtevne pa se razvleče na več dni (nekaj narediš en dan, pustiš, da se posuši in naslednji dan nadaljuješ). Peka biskvita in izdelava krem ni problem, čas pa ti zopet vzame oblikovanje. Če bom napisal, da sem za tole tortico porabil vsaj enih 5 ur, se ne bom nič zmotil.

      Izbriši