četrtek, 18. september 2014

Poročna torta Lilije / Calla lily wedding cake

Wedding cake Calla lily front
Zadnje čase sem okupiran z izdelavo raznih čili omakc in čilijevega prahu, saj je sezona pobiranja teh pekočih plodov na višku. Kljub slabemu vremenu, mi je uspelo pridelati kar lepo letino čilijev, ki jo bom predstavil v naslednjih objavah. 
Med vsem ostalim dogajanjem pa najdem tudi čas, da se malo poigram z sestavinami za biskvit, mešanjem sestavin za kreme in valjanjem ter oblačenjem tort v sladkorno maso. 

Iz tega igranja je tokrat nastala dvonadstropna torta Lilije, ki z lahkoto nekaterim polepša njihov poročni dan. Zelo mi je všeč stil preprostih in minimalistično okrašenih tort, zato je torto krasilo nekaj lilij izdelanih iz sladkorne mase. 

Wedding cake Calla lily top up

Tortici sta bili oblečeni v sladkorno maso Smartflex Velvet, ki jo zares priporočam. Masa je naravnost fantastična za oblačenje tort, saj je zelo fleksibila, se ne trga in jo je res mogoče razvaljati na zelo tanko. Lilije in listi so narejeni iz mase Smartflex Flower, ki je namenjena ravno v ta namen, saj se malo bolj strdi da okraski obdržijo svojo obliko. Obe masi sta iz spletne trgovine Dekoracija sladic, kjer imajo še več različnih uporabnih pripomočkov za izdelavo in krašenje tort ter ostalih sladic.

Wedding cake Calla lily front top up
Spodnja torta je velikosti 30 cm, čokoladen biskvit, polnjen s čokoladno kremo z malinami, zgornja torta velikosti 26 cm, vanilijev biskvit, polnjen s skutno kremo z malinami in malinovo kremo. Obe sta bili premazani s švicarsko masleno kremo z belo čokolado in oblečeni v sladkorno maso. 

Wedding cake Calla lily side front



2 komentarja: