torek, 9. september 2014

Torta Android / Android cake

Android cake chocolat chili fondant
V zadnjem času so pri pametnih telefonih v prevladi ljubitelji zelenih robotkov ali pa odgriznjenih jabolk. Ostali uporabniki kakšnih drugih telefonov z drugimi sistemi so v manjšini, saj Googlov Android in Applov IOS zares prevladujeta v svetu telefonije. 

Tudi med sodelavci v naši službi sta dva deljena tabora. Eni smo naklonjeni zelenim robotkom in uporabljamo telefone z Android sistemom, drugi  pa nebi nikoli zavrgli odgriznjenega jabolka in za njih je Apple svetinja. 

Tokrat pa je na vrsto prišel sodelavec, ki je verjetno eden večjih zagovornikov Androida. Poleg tega se je njegovo dekle spomnilo, da bi bilo fino, da ga presenetimo s torto v zvezi Androida, zato  je bila prava priložnost, da ga presenetim s torto v obliki glave zelenega robotka. Poleg tega pa je še velik ljubitelj čilija, zato je moral robotek dobiti v roko še enega izmed močnejših čilijev in sicer Naga morich, ki naj bi imel cca. 1.000.000 scovilov po scovilijevi lestvici.



Android cake chocolat chili fondant side up


Torta je bila klasična: temen biskvit z naribano pomarančno lupinico, malo navlažena z rumom, čokoladna krema (sladka smetana, mascarpone, temna čokolada), zravnana s švicarsko masleno kremo z belo čokolado in oblečena v sladkorno maso Smartflex Velvet iz spletne trgovine Dekoracija sladic. 
Pri izdelavi glave ni bilo problema, problem pa se je postavil pri izdelavi roke in le to spraviti v pokončen položaj. Najlažji način je bil ta, da sem spekel biskvit za rolado (3 jajca, 3 žlice sladkorja in 3 žlice moke), ga namazal s čokoladno kremo, kateri se dodal malo vzgona. Dodal sem doma narejen prašek iz čilijev vrste chocolat habanero, ki so poskrbeli za tisti "boost". Vse skupaj sem tesno zavil v rolado, jo premazal s švicarsko masleno kremo in oblekel v sladkorno maso. 
Da sem spravil roko v pokončni položaj, sem malce improviziral. Kovinsko držalo za sveče, ki ga uporabljamo pri izdelavi božičnih venčkov, sem iz spodnje strani zapičil čez pladenj in vanj napičil plastično palčko, na katero sem nabodel izdelano rolado. Z improvizacijo mi je uspelo, tako da je stoječa roka prestala vožnjo do službe. 

Android cake chocolat chili fondant naga morich chili

Za spomin, pa je sodelavec dobil še svež čili naga morich, ki je bil zapičen na vrhu roke. Če hitro pogledaš in ne veš, da gre za roko, bi mislil, da zraven glave robotka stoji zelena sveča z rdečim ognjem ;)



 

4 komentarji:

  1. V telefonsko tehniko se dosti ne razumem, imam Samsung Galaxy Ace, če se prej ne pokvari, bom v marcu naslednje leto zamenjala za kaj novega. Sem pa kar zadovoljna za kar jaz rabim.
    Torta je simpatična, s tem čilijem se pa ni za igrat, saj se lahko pošteno opečemo, kajne?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. No, če imaš Samsunga, si potem pripadnica zelenih robotkov. Čilija pa pri mojih sodelvcih ni nikoli preveč.

      Izbriši
  2. Hja, originalna zamisel in izvedba! Verjamem, da je bilo presenečenje in zadovoljstvo popolno!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pa še res je bilo. Presenečenje je uspelo, torta je pa tudi zmanjkala ;)

      Izbriši