sreda, 17. december 2014

Pomarančna torta za rojstni dan HP

Happy bithday cake HP WI-FI with sign on top

Tale objava je tako sveža, kot je sveža tortica, ki je bila končana danes zjutraj. Naslov objave bi lahko bil tudi, kako računalničar na svoj način ljubkovalno zaželi svoji ženi vse najboljše  za rojstni dan. Če vam še vedno ni jasno kaj sem sem s tem mislil, si probajte napis na torti prebrati v stilu mešanice izgovorjave črk in srbskega reka "piši kao što govoriš".

V bistvu je štorija te torta takšna, da me je sodelavec tik pred zdajci prosil, da skupaj pripravima presenečenje za njegovo ženo. Seveda da je morala biti torta, vendar ne preveč zahtvena, saj nisem časa za izdelavo kakšnih kompliciranih figuric. Ker pa ima sodelavec velik smisel za oblikovanje in izdelavo različnih vrst napisov in logov, je bilo odločeno, da bo na torti samo napis. V nekaj minutah se je domislil napisa za na torto, ki je bil sestavljen iz znaka logotipa podjetja Hewlet in Packard - HP (ki je v povezavi z njeno službo) in napisa "birthday". Ker to ni bilo dovolj, se je čez nekaj minut domislil še dodati znak za brezžično omrežje WI-FI. Ko preberemo napis  WI-FI, je njegova izgovorjava vajfi, kar se sliši kot ljubkovalno za angleško besedo wife (žena).

In če sedaj preberemo celoten napis ter  ga pretvorimo v angleščino in poslušamo izgovorjavo se sliši kot HAPI BRZDAJ VAJFI. Boljše skoraj ne bi moglo izpasti ;) Z nekaj črkami in v dveh znakih je povedano celotno bistvo oziroma sporočilo, ki je bilo namenjeno njegovi ženi.


Happy birthday cake HP WI-FI close up


Tortica je bila tokrat narejena iz navadnega vanilijevega biskvita, polnjena s pomarančno kremo iz svežih pomaranč, sladke smetane, sladkorja in mascarpone sirčka, premazana in zravnana s švicarsko masleno kremo z belo čokolado ter "okrašena" s stopljeno temno čokolado. Črke in oba logotipa sem izrezal s skalpelom ter ju oblikoval iz sladkorne mase Smartflex Velvet iz spletne trgovine Dekoracija sladic.si

Kot sem že na začetku napisal je bila tortica dokončana danes zgodaj zjutraj, zato sem imel tudi nekaj problemov s krašenjem s temno čokolado. Na tortici se vidi, da se temna čokolada ni lepo sprijela na podlago in so se čokoladni krogci lomili, zato je obod torte narejen precej "amatersko". Kljub temu  pa je bilo presenečenje zanjo popolno, saj je tortico dobila že zgodaj zjutraj dostavljeno v službo s strani njenega sodelavca.

Computer-cake-HP-WI-FI front view

Pa naj še kdo ne reče, da se ne znamo potruditi in presenetiti svojih žensk.

14 komentarjev:

  1. Kaj pa recept?
    Hvala :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Kot sem že omenil, pri kakšni drugi torti, prav za vsako torto ne pišem receptov oziroma jih v objavi ne dodajam, ker gre za osnovne recepte, ki sem jih že objavil v posameznih objavah. Če želiš podroben recept, se mi prosim javi na mail, pa ti z veseljem posredujem recept za tole torto.
      Drugače pa je biskivt podoben kot pri Malinovi goli tortici, krema podobna kot pri Pomarančnem tiramisuju, Švicarska maslena krema pa je itak klasika.

      Izbriši
    2. Hvala, se bom znašla.

      Izbriši
  2. Zelo lepa torta,tako kot vse tvoje..verjamem da dobra..napisa pa itak računalniško zažiga.. :))
    Vrtejbenka

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala Vrtejbenka. A s svojim projektom - blog, še nisi začela?

      Izbriši
    2. Bloga še nisem odprla..januarja bom,ko bom spet par mesecev doma,bom imela fuuuul časa...je pa že nekaj receptur spravljenih za zagon bloga... :))
      Vrtejbenka

      Izbriši
  3. Oh, lepo! Kaj naj rečem?! Vedno originalen!
    Je bila prijateljeva žena zagotovo več kot prijetno presenečena.
    Bodite sladko!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala Sabina. Seveda da je bila presenečena in nato še zadovoljna.

      Izbriši
  4. Ooo, kakšna posrečena domislica!

    Mimogrede: super te je bilo danes videti v Romansi ;) drugič pa še kakšno rečemo, ko bo več časa ;)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala.

      Verjetno bo drugič veliko več časa, december pa je pol obveznosti.

      Izbriši
  5. No, tole je pa tako posrečen napis, da je kaj! Res dobro :)) Mi je všeč, zelo :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Včasih tudi take preproste stvari zažgejo ;)

      Izbriši
  6. Zadnjič sem kazala tvoj blog svojim prijateljicam. Ko sem te opisala, mi niso verjele, da je lahko takle "hrust" tako dober kuhar in slaščičar. Nimaš kaj, skriti talent si. Pravi kuharski mojster. Vse kar narediš izgleda fantastično in zelo dobro vem, da je tudi dobro. Ustvarjaj še naprej. :)

    OdgovoriIzbriši