četrtek, 11. december 2014

Torta Spiderman 2

Torta Spiderman cake fondant topper front side

Še nekaj iz arhiva neobjavljenih fotografij tort s figuricami iz sladkorne mase. Fotografije te torte namreč segajo v sam začetek letošnjega leta. Kar nekaj tort se mi je nabralo takrat, saj ima velika večina svojcev takrat tudi rojstne dneve.  Čeprav Spiderman ni več tako IN, pa je bila želja po figurici Spiderman zelo velika in nastala je moja druga Spiderman torta.

Pred časom sem že objavil čokoladno torto Spiderman, na kateri je samo motiv maske Spiderman, za katero pa sem tudi objavil vodič izdelave Spiderman za na torto. Tokrat sem se lotil izdelave  preproste figurice Spiderman iz sladkorne mase, ki leži na pajkovi mreži. Celoten postopek izdelave oziroma vodič, kako izdelati figurico Spiderman bo objavljen v naslednjih objavah. 

Torta Spiderman cake fondant topper side view

Tudi teh fotografij izdelave figuric se mi je že nabralo cel kup, pa ne najdem časa, da bi vse uredil in spisal objave vodičev. Vem, da je to slab izgovor, vendar je naše letošnje leto precej natrpano z različnimi aktivnostmi in obveznostmi, tako da mi časa za kaj drugega oziroma zase skoraj ne ostane.

V bistvu je bila to moja prva tortica in figurica, ki sta bili oblečeni oziroma  izdelani iz sladkornih mas Smartflex Velvet in Smartflex Flower iz spletne trgovine Dekoracija Sladic.  Pred tem sem uporabljal različne druge sladkorne mase in tudi svojo domačo, vendar pa je masa Smartflex toliko boljša, da poti nazaj ni več. 

Tudi izdelava ležečih figuric je veliko bolj enostavna, saj pri tem ni treba toliko paziti na pravilno ravnotežje figurice. Sestavljanje ležeče figurice je kot neke vrste sestavljanje dotikajočih se predmetov. Pri stoječih figuricah pa je včasih zelo veliko igranja, da se najde pravilna postavitev, pri kateri lahko figurica stoji na torti brez drugih opornikov (brez lesenih palčk). 

Torta Spiderman cake fondant topper top view

Tortica je bila klasična z že preverjenimi sestavinami kot že nekatere prej, tako da je bila sestavljena iz čokoladnega biskvita, polnjena z nutellino kremo, premazana s švicarsko masleno kremo s temno čokolado in oblečena v sladkorno maso (tičini maso).


2 komentarja: