torek, 17. februar 2015

Torta Kovček

Luggage cake  big picture

Kako presenetiti osebo, ki zelo rada potuje? V mojem primeru je to najlažje storiti s torto, ki bi je bil verjetno vesel vsak popotnik. Poleg tega sem lahko tudi izkoristil željo po izdelavi takšne torte, ki sem jo imel na moji TO DO listi in nastala je torta Kovček. V bistvu bi bil verjetno še boljši naslov Kovček svetovnega popotnika.

Verjetno si poleg mene, tudi kdo od vas, po prihodu domov prinese kakšen spominek iz države, ki jo je obiskal. Jaz moram domov prinašati magnetke, ki jih imamo na kuhinjskem hladilniku, nekateri najbolj zagrizeni, pa si na kovčke lepijo nalepke držav, ki so jih obiskali ali pa vsaj njihove znamenitosti. Še najbolj se mi je zdelo smešno, ko  sem videl avtomobile polepljene z nepreglednim številom nalepk, kje vse so že bili, ali pa tista, ko so imeli na sprednjem vetrobranskem steklu cel kup nalepk iz avtokampov. 

Luggage cake close up shot on handle


Najprej sem iz sladkorne mase izdelal pomanjšane zastave držav kot so Japonska, Anglija, Francija, Italija in Argentina, ker sem bil prepričan, da nekaterih od teh držav slavljenka še ni obiskala. Zraven zastav pa je dobila še bolj znano in prepoznavno  nalepko I love NY. 

Luggage cake close shot on sticker I love NY

Torta je bila sestavljena iz čokoladnega biskvita, polnjena s  kremo iz temne čokolade (81%) + mascarpone + sladka smetana, v katero so bile našpikane maline, premazana in zravnana s švicarsko masleno kremo s temno čokolado in oblečena v sladkorno maso Smartflex Velvet iz spletne trgovine Dekoracija sladic.si.  

Luggage cake front side
Luggage cake back side

 Mogoče bi pa nekdo vseeno odnesel takle kovček s seboj na potovanje ;)


7 komentarjev:

  1. Oh, naddomiselno! Včasih ugibam, a porabiš več časa z idejo ali torto samo:). Izvedba je vedno za pet!
    Če je ostal še kakšen krof, le hitro po njem:)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Sabina, ideja pride zelo hitro, izvedba pa je dolgotrajna (to pa včasih vzame kar nekaj časa).
      Krofov je pa zmanjalo že v soboto ;)

      Izbriši
  2. Ampak verjamem, da je trud poplačan! In slavljenci več kot zadovoljni! In teh ni malo....

    OdgovoriIzbriši