četrtek, 26. februar 2015

Tortica Torbica

Purse bag fondant cake front shot

Kako hitro se čas vrti in kako hitro minevajo dnevi. Zdi se mi, da je vedno manj časa med našimi rojstnimi dnevi oziroma mine ta vmesni čas res precej hitro. Mogoče pa se samo prehitro staram.  

Spet je prišel tisti dan, lahko ga imenujem kar dan D, ko je potrebno s tortico zadovoljiti svojo boljšo polovico. Letos mi je dala proste roke in je dejala, da naj jo presenetim. V glavi se mi je porodila  zamisel za torto s trenutno najbolj vročo temo, vendar pa je ves trud izdelave okraskov za torto padel v vodo, ko je ugotovila za kaj se gre. Mogoče pa idejo s to torto uresničim enkrat drugič. 

Potrebno je bilo uporabiti plan B, ki ga takrat še nisem imel, do rojstnega dne, pa je bil samo še en dan.  Po premišljevanju kaj naj sedaj naredim, sem se spomnil njenih besed "Saj me poznaš in veš kaj imam rada!". In kaj ima moja boljša polovica rada? Jasno. Kot veliko drugih žensk, je tudi ona ljubiteljica torbic, zato se mi je zdela ideja za tortico Torbica zelo primerna. 

Purse bag fondant cake left side

Zvečer sem si pripravil biskvit, kreme in počakal da je odšla spat ter ponoči v "ilegali" izdelal tortico v obliki  ženske torbice. Ker se nisem hotel preveč matrati z obliko in izgledom, sem se odločil za majhno ročno torbico z zebra vzorcem, ki ga je precej lahko za izdelati. 


Iz sladkorne mase in z uporabo jedilnih barv ter jedilnega pisala sem izdelal ročaje in zadrgo.

Purse bag fondant cake handles nad zipper close up

Tortica je bila izdelana iz vanilijevega biskvita (2 plošči 36 x 24 cm, vsaka narezana na tri dele po 12 cm širine, da sem dodil 6 enako velikih plasti biskvita), kreme iz sladke smetane, mascarpone in malin, zravnana s švicarsko masleno kremo s čokolado in oblečena v sladkorno maso Smartflex Velvet iz spletne trgovine Dekoracija sladic.si. Ročaji in zadrga sta narejeni iz sladkorne mase Smartflex Flower,  ki je malo bolj čvrsta in hitreje obdrži obliko. 

Ker sem to tortico naredil v "ilegali" in res v rekordnem času, moja boljša polovica zjutraj ni bila preveč "kritična" do malenkosti, ki bi bile lahko narejene malo bolje. Torta Torbica jo je vseeno očarala. 

Purse bag fondant cake zipper side right shot

Veliko obiskovalcev bloga je zanimalo, kako izgledajo moje tortice v notranjosti. Tokrat sem se spomnil in prerez tortice celo slikal, kjer so lepo vidne plasti biskvita in kreme. 

Purse bag fondant cake inside layers



12 komentarjev:

  1. !!!!! DB, ti si čarovnik, ne pa ilegalec! Kakšno delo v ilegali ponoči, to si ti pricopral! Tako lepo, najlepšo tortico v eni noči, pa neverjeten si. Čudovita je, prečudovita. Sem ji pa kar malo fouš :))

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Za svojo pa se je le treba malo potrudit a ne?

      Izbriši
  2. Sem včeraj opazila nov naslov, ne pa objave :). Ampak vredno je bilo počakati... Res si mojster!!!! Ne vem sicer , kaj si po poklicu, niti kakšno delo opravljaš, a oblikovanje ti gre dobro od rok, da je kaj. In kulinarika... Perfektno!!!!
    Tvoji dragi pa... Vse najboljše!!!! Ja, pa sladko, seveda!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja tisto včeraj je bil spet bloggerski škrat. Spet se je prikradel ;)
      Bolje, da ne veš kaj sem po poklicu oziroma iz kje izhajam ;) Izdelava tort in oblikovane pa je le antistresna terapija.
      Hvala!

      Izbriši
    2. Uživaj v vsem, kar počneš, pa nimaš kaj zgubiti :)
      Prijeten vikend!

      Izbriši
  3. Čudovita je!
    In tako darilo je naaaaaajveč vredno!

    OdgovoriIzbriši