sobota, 19. maj 2012

Omleta s posušenimi paradižniki in pekočimi paprikami

Omleta s posušenimi paradižniki, pekočimi paprikami in mlado čebulico.
Ta omleta je pa za pogumne oziroma za tiste, ki imajo radi bolj pekočo hrano. Po pravici povedano, pri  omletah vedno preizkušam nove recepte oziroma si jo pripravljam iz sestavin, katerih je ostalo v manjši količini v hladilniku. Tokrat sem v hladilniku našel 2 mladi čebulici, 6 posušenih in nato mariniranih paradižnikov ter dve pekoči papriki. Posušene marinirane paradižnike kupujem na glavni tržnici v Ljubljani  v pokritem delu, kjer se dobi posušene paradižnike, kateri so marinirani s česnom, olivnim oljem in provansalskimi zelišči. Ti paradižniki niso enaki tistim, katere lahko kupimo v trgovinah in kar plavajo v olju, ampak so samo toliko marinirani, da so mehki. Noro dobra zadeva, če imate radi paradižnike in česen. Pa se vrnimo k receptu. Za jajčno zmes sem uporabil dve celi jajci in 2 beljaka (rumenjaka je spet dobila naša psička). S tem se zniža vnos holesterola v naše telo, psička pa dobi lepšo dlako. Jajca in beljake sem zmešal in jih rahlo solil in popral. Mlado čebulico narežemo na kolobarje, paradižnike in pekoči papriki pa na manjše kose. 

Mlada čebulica, posušeni marinirani paradižniki in pekoča paprika.
V ponvi segrejemo žlico olivnega olja, dodamo narezano papriko, kratko prepražimo, nato pa dodamo skupaj narezano čebulico in paradižnike. Vse skupaj na hitro prepražimo (cca. 1 minuto) nato pa v ponev vlijemo jajca. Zapečemo na obeh straneh in serviramo na krožnik. Paradižnik in čebulica sta omleti dala svoj sladkast okus, paprika pa pekočega, tako, da se je v omleti prepletal sladko pekoči okus.  Prava zadeva za začetek dobrega dne. 

Pripravljena omleta.
Omleta z dekoracijo iz rožic, katere je nabrala moja mala pikica na travniku.

6 komentarjev:

  1. Hvala! Kot pa sem napisal, je bila res bolj za pogumne. Lahko bi jo opisal kot neke vrste ruska ruleta oziroma omleta presenečenja. Nikoli nisi vedel, ali boš v ustih imel bolj sladek kos ali pa pekoč. ;) Kljub temu, pa je bila odlična.

    OdgovoriIzbriši
  2. Za mojega bi bila odlična, zame mogoče preveč pekoča. Jaz bi dala čisto malo pekoče paprike. Kje pa dobiš to rdečo pekočo papriko? je to tista majhna?
    Jaz navadne paprike ne delam in ne jem, ker je edina zelenjava, ki mi ne paše... (žal, ker mi je vonj zelo všeč).

    OdgovoriIzbriši
  3. To malo papriko dobim na glavni Ljubljanski tržnici, pri prodajalki, kjer sem stalna stranka. Te, ki so bile sedaj porabljene so bile glih zadnje v rdeči barvi, sedaj pa ima samo še zelene, ki pa so še bolj pekoče.

    OdgovoriIzbriši
  4. Tole bom pa naredil. Samo svežo pekočo papriko bom zamenjal s suho, ki jo je Lebanov Evgen zadnjič prinesel iz Indonezije! :-D

    OdgovoriIzbriši
  5. Upam, da ta Indonezijska ni prehuda.

    OdgovoriIzbriši