ponedeljek, 25. junij 2012

Deviški mojito oziroma Virgin mojito

Virgin mojito - Deviški mojito
V tem letnem času naša najbolj priljubljena pijača. Ime Virgin Mojito (deviški mojito) pomeni, da gre za skoraj enako pijačo kot navaden Mojito, samo, da v njej ni alkohola oziroma belega ruma, tako, da ga lahko pijejo tudi otroci. Če imamo vse sestavine doma, je priprava enostavna.

Za 1 liter te osvežilne pijače uporabim:
- cca 20 listov poprove mete (v originalu je navadna meta, vendar nam bolj odgovarja poprova  
  meta)
- 3 žlice rjavega sladkorja
- 2 limeti (ker niso bile bio, sem jih prej namakal v vroči vodi in jih še malo zdrgnil z ščetko, vem, da ni  preveč pomagalo, ampak kaj čmo)
- liter gazirane mineralne vode
- kopico ledu

V večjo steklenico s širokim vratom nasujem 3 žlice rjavega sladkorja, dodam liste poprove mete in narezane limete. Limete lahko režemo na četrtine ali pa na kolobarje, kakor nam paše, tokrat pa sem jih narezal na kolobarje zaradi fotk. Z leseno palico za agrume pretlačim limete, poprovo meto in sladkor, dodam kopico ledu in nato natočim gazirano mineralno vodo. Malo premešamo in čez čas je steklenica prazna ;).


Ker pa doma izdelujem domač sirup iz poprove mete, pa se da z njim nadomestiti lističe mete, limeto in rjav sladkor, tako, da v kozarcu zmešam svoj sirup z gazirano mineralno vodo in je že narejen "instant virgin mojito".

3 komentarji:

  1. to je pa za preizkusit, nisem še delala na ta način z meto

    OdgovoriIzbriši
  2. Jaz bom tudi poskusil, mogoče bom meto zamenjal z meliso :) glavno da je osvežilno in nealkoholno. Fajn recept, navodila in slike. Pohvalno!

    OdgovoriIzbriši
  3. Kr korajžno, tudi melisa bo dobra. Verjetno bo malo bolj nežen okus, kljub temu pa osvežilen.

    OdgovoriIzbriši