nedelja, 3. junij 2012

Sadni sok - mango in pomaranče


Tale kombinacija je pa prava bomba. Sladek in zelo osvežilen sok, da si na koncu želiš ožeti še kozarec, da bi iztisnil še kakšno kapljico tega soka. Od kar nas Hofer tako lepo zalaga z eksotičnim sadjem, je potrebno biti vedno pozoren, da nam ne uide kakšna  akcija eksotičnih sadežev. Mango po kosu za 0,69 EUR, je še sprejemljiva cena, da si jih lahko privoščim večjo količino, kateri se potem doma še nekaj dni mladijo.  Da se v Hoferju res dobi okusen in zrel mango, je v svojem blogu že omenjala Gourmet forever, katera je objavila kar nekaj receptov z uporabo manga.    
Današnji sok je nastal iz enega zrelega in olupljenega manga ter 3 večjih sočnih pomaranč. 

Sočenje olupljenega in narezanega manga.
Sveže pripravljen sok iz manga in pomaranč.


4 komentarji:

  1. Takile sokovi so res tapravi, še posebno za take, kot sem jaz, ki se sadja kar tako težko lotijo.
    Po internetu sem naročila in prejela blender, vendar sem ga takoj vrnila, ker, ko sem ga vključila, je spodaj svetil kot lučka, hehe. Nekaj ni bilo v redu z njim, res je bil poceni, ampak... no sedaj pa ne vem kaj bi kupila in kje. Čakam na pravi trenutek za pravo odločitev.

    OdgovoriIzbriši
  2. Tudi jaz sem bil v dilemi kaj kupiti, sedaj pa vem, da nisem naredil napake, ko sem nabavil sokovnik Omega 8006. Če imaš možnost (finančno), potem ne razmišljat in nabavi ta sokovnik, ker ti res ne bo žal. V bistvu ni sam sokovnik, ampak skoraj mali multipraktik, saj z njim meljem oreščke in delam svoje domače testenine. Bom objavil v kakem naslednjem zapisu, drugače pa sem že napisal svoje mnenje o tem sokovniku nekaj objav nazaj.

    OdgovoriIzbriši
  3. Živjo, tudi jaz obožujem mango in ga velikokrat kupim pri Hoferju. Kar se tiče pa sokovnika, sem tik pred tem, da se odločim za nakup. Prebrala sem vse tvoje objave o njem in prednostih oz. ostalih funkcijah (ne samo sočenje sokov), zato mislim, da si me prepričal in bom kmalu postala lastnica sokovnika :-)). Eno vprašanje pa le imam: kako je s citrusi (sploh tistimi, ki niso bio oz. so škropljeni)? Hvala za odgovor. Lp, I.

    OdgovoriIzbriši
  4. Načeloma jih vedno olupim, saj jih z olupkom še nisem sočil. Menim, da ne bi šlo dobro, ker bi lupina zamašila majhne luknjice na delu, kjer se stiska sok. Lahko pa danes popoldne sprobam, ker imam doma bio limete, pa bom videl, kako bo šlo.

    Kot piše v navodilih je pametno med sočenjem mehkejših delov dodati kakšen trši del (korenje ipd), da porine mehkejše dele naprej.

    Sigurno dobra referenca za Omega pa je tidu na blogu od Mateje Reš Živeti preprosto zdravo, saj ga ona uporablja že dlje časa.

    OdgovoriIzbriši