torek, 26. junij 2012

Torta Račka - Duck cake

Račka iz tičine mase
Tale tortica pa je nastala čist za foro in precej  na hitro, saj sem se zvečer spomnil, da bi zjutraj presenetil sodelavca, kateri je praznoval rojstni dan.  Ko sem se že spravil k delu, sem ugotovil, da imam doma samo še 3 jajca, kar pa je premalo za normalno torto. Itak je bila mišljena torta za foro, tako, da je iz 3 jajc nastala nizka tortica iz pekača fi 26. Ker je sodelavec v "mistični" zvezi z racami, je bilo potrebno narediti kakšno račko, ki bo krasila tortico. Tukaj sem imel pomočnico oziroma kar posnemovalko, ki je ustvarjala z mano in poskušala ponavljati za mano pri izdelavi figurice iz tičine mase. Kot se na sliki vidi, ji z malo mamine pomoči sploh ni šlo slabo, pomoje me bo kar kmalu prekašala. Pri meni pa se vidi, da se v vrtcu nisem veliko igral s plastelinom, pa zato sedaj not prinašam. 

Sploh ni slabo za skoraj petletnico.

Tortica je bila v limoninem okusu in izdelana iz:

sestavine za biskvit
- 3 jajca
- 150 gramov rjavega sladkorja
- 150 gramov polnozrnate moke
- pol vrečke pecilnega praška
- pol deci olja in pol deci vode

krema - limonina krema
- 200 gramov sladke smetane
- 100 gramov mascarpone-ja
- sok polovice limone

preliv - limonin led
- 200 gramov mletega sladkorja
- sok ene limone

Čist na kratko je potekalo tako, da sem iz sestavin za biskvit spekel biskvit, ga prerezal na pol, zmiksal limonino kremo, jo namazal na biskvit in čez polil z limoninim ledom. Ker je limoninega leda še malo ostalo, sem ga z dvema kapljicama modre barve obarval v modro in poskušal izdelati ribnik (oziroma njemu nekaj podobnega) v obliki račke. Ker pa sem bil prehiter in se neobarvan limonin led še ni strdil, se je začela modra barva mešati z belo in je šel ribnik v obiki račke k vragu. Obris račke je še vedno ostal, tako, da me ni sram pokazat te torte, saj se tudi največjim slaščičarjem kdaj zgodi, kar se ne bi smelo. Na sredino ribnika sem namestil še mojo rumeno račko, belo račko (v bistvu je bolj podobno galebu na vodi) pa sem prihranil za drugo priložnost. 



Kljub vsemu je fora uspela, saj je bil sodelavcu izgled torte všeč in prva stvar, ki je izginila iz torte je bila račka.

2 komentarja:

  1. Aha, še en talent pri hiši, tvoja hčerka. Lepa torta, sodelavec je bil sigurno zelooo vesel.

    OdgovoriIzbriši
  2. En tak dan je bil... preizkusili ta recept za biskvit. Brez kreme, ker je nekdo bil željan biskvita in s čokoladnim prelivom, ker ga obožujemo. Kot celota pa njami.
    Povrhu vsega vidim, da lahko oddam komentar ;).
    Maham.

    OdgovoriIzbriši