nedelja, 15. julij 2012

Tris bučk - Hokaido, zelene in rumene z ostalo zelenjavo

Tris bučk - zelene, rumene in Hokaido (in pa dva feferončka)
Pa se je začelo. Naval domačih bučk. Zelene, svetlo zelene, rumene, sploh pa Hokaido buče
Danes ne bom pisal o receptu, ampak samo predstavil naše sobotno kosilo, ki je bilo,  skoraj v celoti sestavljeno iz domače zelenjave. Edina stvar, ki ni bila domača, je bila rdeča paprika, katera je  kar sama silila zraven na krožnik. Sezona bučk se je začela pred časom, sedaj pa so dozorele še Hokaido buče. Ta vrsta buč mi je prirasla k srcu zaradi svoje živo oranžne barve in načinov, na katere se da to bučo pripraviti oziroma jo uporabiti. 
Ena večja Hokaida buča je zadostovala, da sem  v tem vikendu iz nje naredil tri jedi. Polovica buče je uporabljena v današnjem kosilu, druga polovica, pa je zadostovala za izdelavo Hokaido bučne juhe in domačih Hokaido pirinih rezancev, katera pa bosta opisana v naslednjih objavah. 

Za sobotno kosilo smo si privoščili  pečen krompir,  zelene bučke s sirom, rumene bučke s sirom, Hokaido bučko z rožmarinom,  pečene feferone, čebulo, korenček in rdečo papriko. Vse se je peklo v pečici na dveh žlicah oljčnega olja in papirju za peko. 

 
Nič me ne veseli bolj kot to, da vidim, kako naša tamala,  najprej poje vso pisano zelenjavo, na koncu pa  krompirček. Prav presrečen sem, da zaenkrat nima odpora proti zelenjavi. Najbolj pa sta ji v takem kosilu  všeč pečen korenček in pečena čebula. Ista kot ata.

Tole pa so porcije (servirane na krožnikih za pico ;))

Ni komentarjev:

Objavite komentar