ponedeljek, 16. julij 2012

Hokaido bučna juha

Kot sem že v prejšnji objavi napisal, nam je ta vikend delal družbo večji primerek hokaido buče. Polovica jo je končala pečena, ena tretjina polovice je šla v domače pirine rezance, drugi dve tretjini pa se predstavljata danes. Juhe iz Hokaido buče res še nisem delal, čeprav sem videl teh receptov na spletu kar nekaj. Tokrat pa sem se odločil, da naredim juhico po receptu Hokaido bučna juha od blogerke Gourmet forever.  Kljub temu, da nisem velik ljubitelj juh, me je s slikami in preprostim receptom na svojem blogu  prepričala, da se lotim tele juhice. In res mi ni žal. Juha je bila res vrhunska, tako, da jo je naša mala "juhožderka" pojedla dva polna krožnika.

Neke velike umetnosti pri izdelavi te juhe ni, tako, da bo tole zelo kratek opis.
Buča je bila razpolovljena, tako, da sem jo izdolbel in ji odstranil notranji mehki del s semeni. Neolupljeno sem jo narezal na koščke in jih popekel na oljčnem olju. Dodal sem jušno osnovo (zelenjavno) in bučo pokuhal do mehkega. Pokuhane koščke buče sem s paličnim mešalnikom zmiksal in dodal še malo vode, da je iz zmiksane gošče nastala juha. Solil, popral ter dodal malo smetane in jo še malo pokuhal. Ko pa je bila  servirana na krožnik,  pa sem ji dodal še pražena bučna semena.    

Moj primerek Hokaido bučne juhe.

Tale juha bo sigurno še večkrat na našem jedilniku. Za lepši prikaz nastanka takšne juhe, pa lahko obiščete blog Gourmet forever, katera ti že s slikami v objavi obudi sline.

2 komentarja:

  1. Me veseli, da si poskusil moj recept in še bolj, da ti je bil všeč! Počaščena!

    OdgovoriIzbriši
  2. V bistvu sem lahko jaz počaščen, da komentiraš na mojem blogu.

    OdgovoriIzbriši